Nőgyógyászati rákszűrés ultrahang vizsgálattal

A Védőnői Szolgálatnál Dr. Kajtár István Nőgyógyászati rákszűrést végez ultrahang vizsgálattal 2018. november 13-án és november 27-én délután 14 és 18 óra között, amelynek költsége 3000 Ft. Az ultrahangos vizsgálat mellett cytológiai kenet és hurok levételt, felhelyezést, gyógyszer íratást is végez és bármilyen nőgyógyászati panasszal lehet fordulni a szakemberekhez. Ha még nem telt le az egy év az előző vizsgálattól számítva és panasza van, az sem akadály. Várjuk a helyi és a környező települések lakóit is. Időpont egyeztetés és bejelentkezés személyesen a Védőnői Szolgálatnál, vagy telefonon a 62/288-678 és a 30/33-81-647 (Balláné Adorján Judit) és 30/19-79-135 (Tóth Enikő) számokon. A befizetéskor megcímzett, felbélyegzett borítékot hozzanak magukkal, hogy az eredményt postázni tudjuk.

Balláné Adorján Judit és Tóth Enikő védőnők

AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG ügyfélfogadása Csongrád megyében 2018 október hónapban

Tudja Ön, hogy hová fordulhat segítségért, ha neme, egészségi állapota, fogyatékossága, bőrszíne, politikai vagy más véleménye, anyasága (terhessége), életkora, vagyoni helyzete, stb. miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesül(t), mint amelyben más, Önnel összehasonlítható helyzetben levő személy vagy csoport? Az Egyenlő Bánásmód Hatóság autonóm államigazgatási szerv, amely diszkriminációs ügyekben az egész ország területéről fogadja a panaszokat. Dr. Kiss Éva a megyei egyenlőbánásmód-referenst az alábbi ügyfélfogadási helyeken és időpontokban keresheti személyesen, telefonon, vagy e-mailben. Tel: 06 30/275-2520; e-mail: kissevadr@invitel.hu.

Állandó ügyfélfogadás:
SINOSZ Csongrád Megyei Szervezete, 6722 Szeged, Bartók Béla tér 4. – 18-as kapucsengő. Tel: 06/70/377-5720. 2018. október 12-én: 9:00-13:00 óra között. 2018. október 26-án: 9:00-13:00 óra között.
Járási ügyfélfogadás Szociális Központ és Gyermekjóléti Szolgálat – 6760 Kistelek, Tisza u. 1. Tel: 06/62/259-440. 2018. október 18-án: 10:00-14:00 óra között.

Foglalkoztatási tanácsadás

A Foglalkoztatási Paktum Iroda a „Foglalkoztatási együttműködés Mórahalom térségében” című projekt keretein belül minden páros héten kedden délután ügyfélfogadást tart a bordányi Faluház és Könyvtárban 13:00 – 15:30 között, mely kereteiben ingyenes munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújt a következő időpontokban: Október 2., 16., 30.; November 13., 27. Bővebb információt kaphat Papp Krisztina mentortól a 06 30 / 55-88-944-es telefonszámon, illetve a  pappkrisztina@morahalom.hu e-mail címen.

Október havi gyermekétkeztetési díj befizetési időpontok

Ezúton tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy a 2018. október havi iskolai gyermekétkeztetési térítési díj előleg befizetésére szeptember 25-én (kedden) 8-16 óráig, szeptember 26-án (szerdán) 8-16 óráig, szeptember 27-én (csütörtökön) 8-16 óráig FALUHÁZBAN van lehetőség. Az október havi ebédjegy átvétele a fenti időpontban lehetséges.

Gépjármű- és helyi adók befizetése

Felhívjuk a tisztelt adózók figyelmét, hogy a gépjárműadó és a helyi adók (magánszemélyek kommunális adója, helyi iparűzési adó, telekadó) második félévi összegének fizetési határideje 2018. szeptember 17. Kérjük a tisztelt adózókat, adófizetési kötelezettségüknek határidőben szíveskedjenek eleget tenni!

Állásbörzét rendeznek a Faluházban

Az Agrikon Kam Kft. állásbörzét tart a Faluház és Könyvtárban 2018. szeptember 18-án kedden 11-16 óráig. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

“Én és az olvasás” fotópályázat

A bordányi Faluház és Könyvtár fotópályázatot hirdet „Én és az olvasás” címmel.

Ha van egy képed arról, ahogy valamelyik szeretted, barátod vagy ismerősöd éppen a könyvébe mélyedve belefeledkezik az olvasás élményeibe, a gyermekeinek olvas, vagy éppen az egyik gyerkőc bújja a meséket, ne habozz! Küldd el fotódat a konyvtar@brodany.hu e-mail címre, vagy hozd be személyesen a könyvtárba. A fényképek készülhetnek fényképezőgéppel, telefonnal, vagy akár tablettel is. A jelentkezés feltétele, hogy regisztrált olvasó légy a könyvtárban és rendelkezz érvényes olvasójeggyel.

A fotópályázat 2018. szeptember 4-től szeptember 30-ig tart. Ezután pedig megkezdődik a közönségszavazás, amely 2 hétig tart a Faluház és Könyvtár Facebook oldalán. Az eredményhirdetés 2018. október 16-án 18.00-kor lesz a könyvtárban. A beküldött képeket kiállítjuk, a legjobb fotókat készítők pedig értékes nyereményekkel gazdagodnak. A pályázók hozzájárulnak, hogy az általuk készített fotókat kiállítjuk a könyvtárban, közzétesszük a Faluház közösségi oldalán, illetve megőrizzük őket.

Ingyenes idegenvezető képzés

Még egy napig lehet jelentkezni az ingyenes idegenvezető képzésre!
Kérj információt:
– Facebook: SZBI School of Business Tagintézménye
– Web oldal: sobszeged.hu
– E-mail: titkarsag.sob@szbi.hu
– Telefon: 06-62-424-927
– Cím: 6727 SZEGED Lidicei tér 1.
Jelentkezz minél előbb! Határidő: augusztus 31.

2018/2019-es nevelési év Apraja- Falván

Az Apraja- Falva Óvoda és Bölcsőde a 2018/2019-es nevelési évet hat óvodai csoporttal és egy bölcsődei csoporttal kezdi meg. Az első nevelési nap 2018. szeptember 03-án (hétfőn) lesz. Csoportjaink:
-Vuk csoport (mini csoport): Tóth Leila, Tokai Zsuzsanna, Gyurisné Gombos Gabriella pedagógiai asszisztens, Gyuris Zoltánné
-Süni-nagycsoport: Macsek Istvánné, Maróti Józsefné, Tóthné Nemes- Nagy Andrea
-Méhecske-nagycsoport: Veszelkáné Czékus Erika, új óvónő, Illés Zsuzsanna
-Katica- középső csoport: Mészárosné Gyuris Zsuzsanna, Tóth Kinga, Lajkó Csaba Lászlóné, Lázárné Borbola Márta
-Napsugár- középső csoport: Magyar Anikó, Dobó Hajnalka, Tóthné Vedrédi Julianna
-Tücsök- kiscsoport: Rabiné Szabó Ágnes, Jakab Anita, Pocsainé Császár Edina pedagógiai asszisztens, Kozma Tünde,
A nagycsoportosok a telephelyi (Dózsa téri) óvodában kezdenek szeptember 3-án!
Bölcsődei kisgyermeknevelők: Fehérné Szvorény Rózsa, Béres Bernadett, Lovásziné Dobó Gyöngyi. Bölcsődei dajka: Pesti Mónika Erika. Karbantartó: Pálinkás Csaba Gyula. Szakács: Kurucsai Judit. Konyhai dolgozó: Vass Nándorné. Élelmezésvezető: Czombos Krisztina. Óvodatitkár: Vass Karolina.

Mindenkinek sikeres tanévet kívánok!

Lázárné Borbola Márta
intézményvezető

Gyümölcsössel kapcsolatos tájékoztató

A NAK megbízásából tisztelettel meghívják Önt egy csoportos tájékoztatóra. A rendezvényt szeptember 4-én (kedden) 17:00 és 18:00 között tartják a Faluházban. Előadó Tóth András. A tájékoztató témái között szerepel a gyümölcsös telepítéssel és nyilvántartással kapcsolatos aktualitások, változások. Valamint a kárenyhítés elszámolásának menete (betétlap igénylés) és egyéb aktuálisan felmerülő kérdések (pl.: NAK szolgáltatások). Kérjük részvételi szándékát augusztus 31-ig (péntekig) jelezze a www.nak.hu portálon az e-Irodába való bejelentkezést követően, vagy a toth.andras2@nak.hu címen, illetve a 30/3273077 telefonszámon is megteheti.

Az FBH-NP Nonprofit Kft. lakossági tájékoztatója

Tisztelt Lakosság!

Társaságunk ezúton kíván tájékoztatást adni a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékok beszedésével kapcsolatban. Mint ismert, a jogszabályi rendelkezések értelmében az NHKV Zrt. látja el a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjak beszedésével és kezelésével összefüggő
feladatokat.
Az NHKV Zrt. díjhátralékok csökkentése érdekében 2018. január 1. napjától ügyfélszolgálati, illetve a díjhátralékok beszedésével összefüggő feladatok ellátásával bízta meg a Közszolgáltatási Díjbeszedő Konzorciumot. A számla esedékességét követően fennálló számlatartozás befizetését az ingatlanhasználókat személyesen felkereső hátralék-kezelők közreműködésével biztosítja, amellyel a díjtartozások rendezését kívánja megkönnyíteni késedelmi kamat és behajtási költség-átalány felszámítása nélkül.
A személyes hátralék-beszedéssel párhuzamosan lehetőség van a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázását is érintő adatváltozások bejelentésére is, az ügyfeleket a Közszolgáltatási Díjbeszedő Konzorcium megbízásából személyesen felkereső változáskezelő munkatársaknál.
Természetesen az FBH-NP Nonprofit Kft., mint közszolgáltató ügyfélszolgálati irodáinak munkatársai mindenben állnak ügyfeleink rendelkezésére megszokott elérhetőségeinken.

Tisztelettel:

FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Szeptember havi gyermekétkeztetési díj befizetési időpontok

Ezúton tájékoztatjuk a kedves szülőket, hogy a 2018. szeptember havi iskolai gyermekétkeztetési térítési díj előleg befizetésére augusztus 28-án (kedden) 8-16 óráig, augusztus 29-én (szerdán) 8-16 óráig és augusztus 30-án (csütörtökön) 8-16 óráig FALUHÁZBAN van lehetőség. A szeptember havi ebédjegy átvétele a fenti időpontban lehetséges.

Pályázat óvodapedagógus munkakör betöltésére

Az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde a “Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A § alapján pályázatot hirdet óvodapedagógus munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama határozott idejű, 2018.09.01-től 2019.07.31-ig tartó jogviszony, a foglalkoztatás jellege részmunkaidős, heti 35 óra. A pályázat benyújtásának határideje 2018. augusztus 23. A munkakör legkorábban 2018. szeptember 1. napjától tölthető be. Olvassa el a részleteket Ön is!

Óvodapedagógus munkakör pályázati kiírása a kozigallas.gov.hu oldalon

„Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása” programot

A pályázatot július 23-tól 2018. szeptember 10-ig lehet benyújtani a beruházás helye szerint illetékes megyei kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához.

A kiírás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójuk javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása.

Csongrád megyében a támogatási formával kapcsolatban részletes információt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának Munkaerőpiaci Osztályán Tóth Tamás munkaerőpiaci szakügyintéző nyújt személyesen, vagy a 62/561-540-es telefonszámon.

A Felhívás valamint az Általános Útmutató a Felhíváshoz c. dokumentum hatályos verziója megtalálható a www.kormany.hu honlapon.

Tájékoztatás lomtalanításról

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

A FBH-NP Nonprofit Kft, mint közszolgáltató, feladata a szolgáltatás területén évente 2 alkalommal a lomtalanítás megszervezése. Az eddig előre meghatározott 2 időpont helyett 2018. július 1-től a közszolgáltató alvállalkozója havonta több alkalommal is lehetőséget biztosít a szolgáltatás igénybevételére Bordány egész területén az alábbi időpontokban. A szolgáltatás továbbra is évi 2 alkalommal ingyenes a díjhátralékkal nem rendelkező ügyfelek számára.

 

Július Augusztus Szeptember Október November December
12. 02. 13. 11. 15. 13.
19. 16. 20. 18. 22. 20.
26. 23. 27. 25. 29. 27.

 

A lomtalanítás keretében elszállításra kerülnek a használt bútorok, feleslegessé vált használati tárgyak, eszközök, textíliák. Fontos, hogy a lom olyan formában és méretben kerüljön kihelyezésre, hogy azt egy ember képes legyen a hulladékszállító jármű gyűjtőjébe berakni, másképp nem kerül elszállításra a kihelyezett hulladék. (Nagyobb bútorok darabokra szedve, ruhák, egyéb textíliák zsákba rakva, egyéb lécek, csövek kötegelve)

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe:

  • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék
  • elektromos, elektronikai készülékek (TV, hűtő, mikrohullámú sütő)
  • építési, bontási hulladék
  • mezőgazdasági, ipari hulladék
  • veszélyes hulladékok, gumiabroncs, festék, olaj maradványok
  • heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.

 

A lomtalanítás folyamata:

  • az ügyfél a +36-70/489-5656 számon bejelenti igényét a Négyforrás Nonprofit Kft-nél.
  • az adatok és a díjtartozás ellenőrzését követően időpontot egyeztetnek
  • az előre egyeztetett időpontban az ügyfél kihelyezi a lomhulladékot a megfelelő módon az ingatlan elé, melyet az alvállalkozó autója elszállít.

A lomhulladékba nem tartozó hulladékot továbbra is elhelyezhetik a helyi hulladékudvarban nyitva tartási időben.

Bordányi hulladékudvar nyitva tartása: szombat 8-14 óra

Elérhetősége: 30/768-0304

Kihelyezett közjegyzői ügyfélfogadás Mórahalmon

2018. július 1. napjától 2018. szeptember 30. napjáig Mórahalmon kihelyezett közjegyzői ügyfélfogadást végző közjegyzők névsora:

2018. július 05. Dr. Kopcsányi Katalin
2018. július 12. Dr. Hüvös Ferenc
2018. július 19. Dr. Kopcsányi Katalin
2018. július 26. Dr. Hüvös Ferenc
2018. augusztus 02. Dr. Kopcsányi Katalin
2018. augusztus 09. Dr. Hüvös Ferenc
2018. augusztus 16. Dr. Kopcsányi Katalin
2018. augusztus 23. Dr. Hüvös Ferenc
2018. augusztus 30. Dr. Kopcsányi Katalin
2018. szeptember 06. Dr. Hüvös Ferenc
2018. szeptember 13. Dr. Kopcsányi Katalin
2018. szeptember 20. Dr. Hüvös Ferenc
2018. szeptember 27. Dr. Kopcsányi Katalin

Dr. Kopcsányi Katalin elérhetősége: 30/903-6906
Dr. Hüvös Ferenc elérhetősége: 30/919-9865

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support