Gyermekétkeztetési díj befizetési időpontok

Tisztelt Szülők! 

Értesítjük, hogy a 2017. május havi iskolai gyermekétkeztetési térítési díj előleg befizetésére április 24-én (hétfőn) 8-16 óráig, április 25-én (kedden) 8-16 óráig, április 27-én (csütörtökön) 8-16 óráig és április 28-án (pénteken) 8-12 óráig a Polgármesteri Hivatalban van lehetősége.

A  május havi  ebédjegy átvétele a fenti időpontban lehetséges.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Iskola igazgatói pályázat

Az Emberi Erőforrások Minisztere a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető (magasabb vezető) beosztás ellátására. A vezetői megbízás határozott időre, 2017.08.16-tól 2022.08.15-ig szól. A pályázat benyújtásának határideje: 2017. április 1.

A részletes pályázati kiírás itt olvasható!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Ajánlja fel adója 1%-át a bordányi civileknek

A Magyarországon adózó magánszemélyek, és vállalkozók számára lehetőség van, hogy befizetett jövedelemadójuk 1%-át egy nonprofit szervezetnek, újabb 1%-át pedig valamelyik egyháznak vagy költségvetési előirányzatnak ajánlják. A törvényalkotónak az volt a célja, hogy az adófizető a befizetett adójának legalább egy részét arra a területre irányíthassa, amelynek szerinte erre a legnagyobb szüksége van. Tehát, mint minden évben, 2017-ben is felajánlhatja adójának 1+1%-át. Az adóbevallás benyújtása mellett érdemes az 1%-ról is rendelkeznünk, hiszen ha ezt elmulasztjuk, akkor ez a pénz az államkasszába kerül, és nem a településünkön hasznosul. 2017-ben személyi jövedelemadójának 1 %- át a következő bordányi civil szervezetek és alapítványok javára ajánlhatja fel:

 • Bordány Ifjúságáért Alapítvány Adószáma: 18461637-1-06;
 • Bordány Község Fejlődéséért Közalapítvány Adószáma: 18465411-1-06;
 • Bordány Sportjáért Alapítvány Adószáma: 18456406-1-06;
 • Bordány Sportkör Adószáma: 19079646-1-06;
 • Bordányi Asztalitenisz Sport Egyesület Adószáma: 18286681-1-06;
 • Bordányi Ifjúsági Klub Egyesület Adószáma: 18474990-1-06;
 • Bordányi Óvodáskorú Gyermekekért Alapítvány Adószáma: 18464520-1-06;
 • Bordányi Polgárőr Csoport Adószáma: 18460863-1-06;
 • Egérház Alapítvány Adószáma: 18478190-2-06;
 • Kulturális és Szabadidős Egyesület Adószáma: 18464551-2-06;
 • Magyar Technikai és Tömegsport Klubok Szövetsége Bordányi Klubja Adószáma: 19082318-1-06.

Figyeljen a határidőkre is, mert ha május 22-e után küldi be a rendelkező nyilatkozatot, az nem lesz érvényes! Munkáltatói adómegállapításhoz kapcsolva 2017. május 10-ig a munkáltatónak átadva, vagy a külön- álló rendelkezési nyilatkozatát önállóan 2017. május 22-ig egy lezárt, adóazonosító adóazonosító jelével ellátott borítékban, postán vagy személyesen, vagy elektronikus úton is eljuttathatja az adóhatósághoz. Köszönjük!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Megkezdődik a vadon élő rókák tavaszi veszettség elleni immunizálása

2017. április 1-15. között zajlik hazánkban a rókák tavaszi, veszettség elleni orális vakcinázása, adta ki erről tájékoztatóját a NÉBIH.  A kampány célja, hogy a vadon élő rókák minél nagyobb arányban védetté váljanak a betegséggel szemben. Az érintett térségekben a vakcinázás kezdetétől 21 napig ebzárlat és legeltetési tilalom lesz.

A veszettség vírusára a vadon élő és házi emlősállatok egyaránt fogékonyak. Vadállatokban a fertőzés fő fenntartói a vörös rókák. Zoonózis (állatról emberre terjedő betegség), humán megbetegedés azonban 1994 óta nem történt hazánkban, köszönhetően többek közt annak, hogy az állategészségügyi hatóság ’92 óta rendszeresen, évente két alkalommal megszervezi a rókák vakcinázását.

A vakcinázott területeken piros színű plakátok tájékoztatják a lakosságot az immunizációs kampányról. A csalétkeket kisrepülőgépekről szórják ki – a lakott területek kivételével – az ország területének mintegy kétharmadán. A repülőgép személyzete a csalik kiszórását lakott területen kívül is szünetelteti, ha a repülési útvonalon kirándulókat, mezőgazdasági munkát végző embereket látnak.

A csalétek az ember számára kellemetlen szagú, belsejében alumínium bliszterben található az oltóanyag. A vakcina kutyára és macskára nem veszélyes, azonban elfogyasztása veszettség elleni védettséget sem alakít ki ezekben a fajokban. Annak érdekében, hogy a rókák minél nagyobb arányban egyék meg a csalétekbe rejtett oltóanyagot az érintett területeken, a vakcinázás kezdetétől számított huszonegy napig ebzárlat és legeltetési tilalom lép érvénybe.

Az Európai Bizottság célkitűzése, hogy 2020-ra az EU valamennyi tagállamában felszámolják a betegséget. A mentesség elérésében, valamint közegészségügyi szempontból is kiemelt szerepe van a kutyák évenkénti kötelező veszettség elleni védőoltásának, emellett javasolt a nem kizárólag lakásban tartott (kijáró) macskák megelőző veszettség elleni oltása is.

További információk, valamint a vakcinázással érintett települések listája – megyei bontásban – hamarosan elérhető a NÉBIH honlapján.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Panaszok és közérdekű bejelentések a kormányhivatallal/járási hivatallal kapcsolatban

Hirdetmény

a panaszok és közérdekű bejelentések lehetőségéről és rendjéről

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatala tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a Panasztörvény alapján panasznak, közérdekű bejelentésnek minősülő beadványaikat/bejelentéseiket, melyek tartalmuk szerint a kormányhivatallal/járási hivatallal kapcsolatban szakmai, működési, illetve dolgozó elleni bejelentések:

– szóban, – személyesen vagy telefonon –, illetve

– írásban – postai vagy elektronikus úton –

az alábbi elérhetőségeken tehetik meg:

Szóban:

6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1. Tel.:62/681-350

6782 Mórahalom, István király út 1/a. Tel.: 62/681-390

6782 Mórahalom, Millenniumi sétány 17. Tel.: 62/681-356, valamint

Ásotthalom, Bordány, Forráskút, Öttömös, Ruzsa, Pusztamérges, Üllés, Zákányszék, Zsombó községek Polgármesteri Hivatalaiban működő ügysegédeknél.

Írásban:

6782 Mórahalom, Pf. 4.

Elektronikus úton:

vezeto.morahalom kukac csongrad pont gov pont hu e-mail címen.

Dr. Szántó Mária

hivatalvezető

Csongrád Megyei Kormányhivatal

Mórahalmi Járási Hivatala

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

A CSMKH Mórahalmi Járási Hivatal tájékoztatója

Tájékoztató

 

I. CSMKH Mórahalmi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztályának elérhetősége

A CSMKH Mórahalmi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztálya felhívja a Tisztelt Partnerei figyelmét, hogy osztályunk elérhetősége megváltozott (elhelyezése változatlanul: Mórahalom, István kir. út 1/A.). 

 1. január 1-jét követően a következő központi számon érhetik el az osztály munkatársait:

Tel: 62/681-393

Email: foglalkoztatas.morahalom@csongrad.gov.hu

 

 II.„Egyesített művelési ág változási eljárás”

Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatala Földhivatali Osztálya tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy jogszabályváltozás következtében megszűnt az „egyesített művelési ág változási eljárás”. Az ügyfélnek külön kell kérnie a földminősítési eljárást, a változási vázrajz záradékolását (amennyiben az szükséges), majd ezen eljárások lezárása után az ingatlan-nyilvántartási átvezetést. Az egyes eljárások nem vonják maguk után a következő eljárási szakasz hivatalból való elintézését, annak kérelmezése az ügyfél érdeke és felelőssége. Felhívjuk figyelmüket, hogy amennyiben az ingatlan-nyilvántartási állapot eltér a természetbeni állapottól és ez határszemle vagy más eljárás kapcsán hivatalból megállapításra kerül, az földvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után.

További tájékoztatásért kérjük, forduljanak a Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatala Földhivatali Osztályához ügyfélfogadási időben:

hétfő: 8:00-17:00,

kedd-csütörtök: 8:00-16:00,

péntek: 8:00-12:00

 

III. Tájékoztató a fogyasztóvédelmi hatóságokkal kapcsolatos változásokról

 1. január 1-jétől általános első fokú fogyasztóvédelmi hatóság a járási hivatal, egyes kiemeltebb ügykörökben pl.: e-kereskedelem, piacfelügyelet az első fokú fogyasztóvédelmi hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal, míg másodfokon országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el.

A járási hivatalok által ellátott fogyasztóvédelmi feladatok az alábbiak:

 • Ár, egységár feltüntetésével kapcsolatos feladatok
 • Fogyasztói panaszkezelés, minőségi kifogások
 • Szavatossággal, jótállással összefüggő ügyek
 • Eljárás lefolytatása, ha a vásárlók könyvét nem helyezték ki, azt nem hitelesítették, vagy a nyitvatartási időt nem jelentették be a jegyzőnél, illetve a nyitvatartási időt nem tüntették fel
 • Mozgóboltra, közterületi értékesítésre vonatkozó fogyasztóvédelmi előírások ellenőrzése
 • Fiatalkorú kiszolgálása alkoholtartalmú itallal, dohánytermékkel, fiatalkorú részére szexuális termék értékesítése
 • Dohányzásra kijelölt helyiség megjelölésének ellenőrzése, dohánytermék értékesítésére vonatkozó jogszabályi előírások betartásának az ellenőrzése
 • Társasház közös képviselőjével, illetve lakásszövetkezet ügyintézőjével szemben eljárás lefolytatása, ha megsérti a rezsicsökkentéssel kapcsolatos tájékoztatási kötelezettséget
 • PB gázpalack rezsicsökkentési tájékoztató
 • Eljárás lefolytatása rendezvény szervezőjével szemben jegyzői kezdeményezésre
 • Eljárás lefolytatása, ha a felszolgálási díjat felszámítják, de nincs feltüntetve
 • Minden további, a fogyasztóvédelmi hatóság hatáskörébe tartozó feladat, amely nem tartozik a megyeszékhely szerinti járási hivatal és a Pest Megyei Kormányhivatal hatáskörébe.

 

Fogyasztóvédelmi ügyekben ügyfélfogadást a járási hivatal a Mórahalom, Szentháromság tér 1. szám alatt a 009.számú irodában az alábbiak szerint tart:

Hétfő: 8-17 óra

Kedd, Szerda, Csütörtök: 8-16 óra

Péntek: 8-12 óra

 

IV. Tájékoztató az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) kapcsolódó digitális önrendelkezés lehetőségének biztosításáról kormányablakokban

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (továbbiakban: EESZT) egy olyan egységes informatikai környezet, mely a legmagasabb fokú adat- és kibervédelemmel biztosítja az egészségügyi ágazaton belüli hatékony kommunikációt. A digitális önrendelkezés keretében minden állampolgárnak lehetősége nyílik, hogy rendelkezhessen az EESZT-be kerülő egészségügyi adatainak hozzáférhetőségéről. Kiemelkedő jelentőségű, hogy ne csupán online felületen legyen biztosítva az állampolgárok számára a digitális önrendelkezés lehetősége, hanem személyes ügyintézés keretében a kormányablakoknál is.

 1. február 15-től a kormányablakokban ezen szolgáltatás is elérhetővé válik. A Mórahalmi Járási Hivatal Kormányablaka a Mórahalom, Millenniumi sétány 17. sz. alatt várja ügyfeleit.

 

Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadása

Tudja Ön, hogy hová fordulhat segítségért, ha neme, egészségi állapota, fogyatékossága, bőrszíne, politikai vagy más véleménye, anyasága (terhessége), életkora, vagyoni helyzete, stb. miatt kedvezőtlenebb bánásmódban részesül(t), mint amelyben más, Önnel összehasonlítható helyzetben levő  személy vagy csoport?

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság autonóm államigazgatási szerv, amely diszkriminációs ügyekben az egész ország területéről fogadja a panaszokat. A megyei egyenlőbánásmód-referenst az alábbi elérhetőségeken keresheti:

Dr. Kiss Éva

06 30/275-2520

kissevadr@invitel.hu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gyermekétkeztetési díj befizetési időpontok

Tisztelt Szülők!

Értesítjük, hogy a 2017. március havi iskolai gyermekétkeztetési térítési díj előleg befizetésére február 23-án (csütörtökön) 8-16 óráig, február 24-én (péntek) 8-12 óráig, valamint február 28-án ( kedden) 8-16 óráig, a Polgármesteri Hivatalban van lehetősége.

A  március havi  ebédjegy átvétele a fenti időpontban lehetséges.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Pályázat könyvtáros munkakör betöltésére

Az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér és Községi Könyvtár a “Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet könyvtáros munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama határozott idejű 2017.03.16. napjától előreláthatólag 2019.04.15. napjáig tartó közalkalmazotti jogviszony, a foglalkoztatás jellege teljes munkaidős. A pályázat benyújtásának határideje 2017. március 3., elbírálásának határideje 2017. március 14. A munkakör legkorábban 2017. március 16. napjától tölthető be. Olvassa el a részleteket Ön is!

Könyvtáros álláspályázat.pdf

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG ügyfélfogadása februárban

Tudja Ön, hogy hová fordulhat segítségért, ha neme, egészségi állapota, fogyatékossága, bőrszíne, politikai vagy más véleménye, anyasága (terhessége), életkora, vagyoni helyzete, stb.  miatt  kedvezőtlenebb bánásmódban részesül(t), mint amelyben más, Önnel összehasonlítható helyzetben levő  személy vagy csoport?

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság autonóm államigazgatási szerv, amely diszkriminációs ügyekben az egész ország területéről fogadja a panaszokat. A  megyei egyenlőbánásmód-referenst az alábbi ügyfélfogadási helyeken és időpontokban keresheti személyesen, telefonon, vagy e-mailben: 

Dr. Kiss Éva

06 30/275-2520
kissevadr@invitel.hu

Állandó ügyfélfogadás

SINOSZ Csongrád Megyei Szervezete
6722 Szeged, Bartók Béla tér 4. 18-as kapucsengő. Tel: 06 70/377-5720
2017. február  3-án:  9:00-13:00 óra között
2017. február 17-én:  9:00-13:00 óra között

Idősek Közösségi Központja – Senior Center 
6721 Szeged, Eszperantó u. 1. Tel: 06 62/648-132.
2017. február 23-án:  12:00-16:00 óra között

Járási ügyfélfogadás

Gondozási Központ

Szentes, Horváth Mihály u. 10.
2017. február 9-én:  10:00-14:00 óra között.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gyermekétkeztetési díj befizetési időpontok

Tisztelt Szülők!

Értesítjük, hogy a 2017. február havi iskolai gyermekétkeztetési térítési díj előleg befizetésére január 26-án (csütörtökön) 8-16 óráig, január 27-én (péntek) 8-12 óráig, valamint január 30-31-én (hétfőn, kedden) 8-16 óráig a Polgármesteri Hivatalban van lehetősége.

A  február  havi  ebédjegy átvétele a fenti időpontban lehetséges.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Utazzon az AGROmashExpora!

Megfelelő létszámú jelentkező esetén, a gazdaelőadások sorozat keretében utazást szerveznek Bordányból január 25-én (szerdán) a budapesti AGROmashExpora, Magyarország egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítására! A szabad helyek függvényéig, de legkésőbb január 20-ig várja a jelentkezéseket Kiss-Patik Péter a 0630/747-2068-as telefonszámon mindazoktól, akik szívesen részt vennének az eseményen! Kérjük, amennyiben van olyan környékbeli családtagja, ismerőse, akivel szívesen részt venne a programon neki is jelezze, hiszen a bordányiak mellett a környező települések gazdáinak jelentkezését is szívesen fogadják!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

AZ EGYENLŐ BÁNÁSMÓD HATÓSÁG ügyfélfogadása januárban

Tudja Ön, hogy hová fordulhat segítségért, ha neme, egészségi állapota, fogyatékossága, bőrszíne, politikai vagy más véleménye, anyasága (terhessége), életkora, vagyoni helyzete, stb.  miatt  kedvezőtlenebb bánásmódban részesül(t), mint amelyben más, Önnel összehasonlítható helyzetben levő  személy vagy csoport?

 Az Egyenlő Bánásmód Hatóság autonóm államigazgatási szerv, amely diszkriminációs ügyekben az egész ország területéről fogadja a panaszokat. A megyei egyenlőbánásmód-referenst az alábbi ügyfélfogadási helyeken és időpontokban keresheti személyesen, telefonon, vagy e-mailben: 

Dr. Kiss Éva

06 30/275-2520
kissevadr@invitel.hu

Állandó ügyfélfogadás

SINOSZ Csongrád Megyei Szervezete
6722 Szeged, Bartók Béla tér 4. 18-as kapucsengő. Tel: 06 70/377-5720
2017. január 13-án:  9:00-13:00 óra között
2017. január 27-én:  9:00-13:00 óra között

Idősek Közösségi Központja – Senior Center 
6721 Szeged, Eszperantó u. 1. Tel: 06 62/648-132.
2017. január 19-én:  12:00-16:00 óra között

Járási ügyfélfogadás

Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat Idősek Klubja 
Csongrád, Fő u. 64.
2017. január 31-én:  10:00-14:00 óra között.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Gyermekétkeztetési díj befizetési időpontok

Tisztelt Szülők!

Értesítjük, hogy a 2017. január havi iskolai gyermekétkeztetési térítési díj előleg befizetésére január 3-4-én (kedd, szerda) 8-16 óráig, január 5-én (csütörtök) 8-18 óráig, valamint január 6-án (péntek) 8-12 óráig a Polgármesteri Hivatalban van lehetőségük.

A  január  havi  ebédjegy átvétele a fenti időpontban lehetséges.

Polgármesteri Hivatal

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Szemétszállítási szerződés szüneteltetés – december 23-ig jelezhetik igényüket

Azok a bordányi ingatlantulajdonosok, akik szüneteltetni szeretnék 2017. január 1-től a szemétszállítási szerződésüket, azoknak a korábbi gyakorlat szerint december 23-ig jelezni kell azt a szolgáltató felé. Kihelyezett ügyfélszolgálat ebben az évben már nem lesz a Faluházban.

 A Négyforrás Kft. az ugyfelszolgalat@negyforraskft.hu vagy pedig a negyforraskft@forraskut.hu email címre várja ezen igények beérkezését. Az elektronikus levélnek tartalmaznia kell a szerződő ügyfél azonosítóját, nevét, címét és a szerződés megszüntetésének kezdő dátumát, időtartamát és csatolni kell a www.bordany.hu oldalról letölthető adatlapot is. A Polgármesteri Hivatal ügyfélpultjánál személyes segítséget nyújtunk.

2017 – ben továbbra is minden hónap utolsó csütörtöki napján 9.30 – 11.30 óra között várják az ügyfeleket a Faluházban.

Szemétszállítás szüneteltetése nyilatkozat

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail