Tájékoztatjuk Önöket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel intézményünk szolgáltatásainak igénybevételével kapcsolatban (szakmai szabályok figyelembevételével) az alábbi korlátozásokat vezettük be. Ügyeleti nyitva tartást intézményünk székhelyén (6795. Bordány, Kossuth utca 53/2.) tartunk munkanapokon 8:00-15:00 óra között. Ügyintézés elsősorban telefonon, illetve elektronikusan történik. Kérjük a lakosságot, hogy csak szükség esetén keressék fel intézményünket személyesen. Elérhetőségünk: 62/588-090, e-mail: iszek@bordany.hu

Védőnői szolgálat: A várandós – és csecsemő tanácsadások előre egyeztetett időpontban történnek. Kérünk minden szülőt, hogy gyermekével csak egészségesen keressék fel a tanácsadót. A gyermeket egy hozzátartozó kísérje. Családlátogatás személyes találkozás mellőzésével, távkonzultáció (telefon,e-mail,messenger, stb.) keretein belül kerül ellátásra.  

Védőnők elérhetősége: 

I.védőnői körzet: Balláné Adorján Judit védőnő 30/3381647

II.védőnői körzet: Lajkóné Lovai Éva védőnő 30/1979135

e-mail: vedono@bordany.hu 

Család-, és Gyermekjóléti szolgálat: Az ügyintézések elsősorban telefonon és elektronikusan történnek.  Ennek okán kérjük, hogy a 30/479-2118-as telefonszámon keressék a családsegítőt munkanapokon 8-16 óra között. Személyes ügyfélfogadásra kizárólag telefonos időpont-egyeztetést követően van mód, különösen indokolt esetben, amikor elengedhetetlen a személyes kapcsolatfelvétel. Családlátogatásra csak indokolt esetben (súlyos veszélyeztetés okán) kerülhet sor. Munkaidőn kívül (éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon) családi krízishelyzet esetén a Mórahalom Járási Család- és Gyermekjóléti Központ Készenléti szolgálatától kérhető segítség a 30/2577243 telefonszámon. 

Idősgondozás: Az intézmény épületeiben nyújtott szolgáltatások teljes felfüggesztésére került sor, vagyis szünetel a helyben történő étkeztetés, idős személyek-, demens személyek nappali ellátása, pszichiátriai betegek nappali ellátása, személyi higiénés feladatok ellátása. Az idősek ellátsa otthonaikban történik. Házi segítségnyújtás esetében korlátoztuk a személyes gondozási tevékenységek körét, csak a legszükségesebb feladatokat látjuk el. Ezúton is kérjük a családtagokat és hozzátartozókat, hogy fokozottan segítsék időskorú szeretteiket. A tanyagondnokok és gondozók közreműködésével a legalapvetőbb segítői tevékenységeket zavartalanul biztosítjuk az intézményünkhöz forduló idős személyek részére (pl.: étkeztetés házhoz szállítással, bevásárlás, gyógyszerkiváltás, ügyintézés, stb.). Vöröskeresztes ruhaosztás elmarad, ruhafelajánlásokat átmenetileg nem fogadunk.

Tanyagondnokok elérhetősége:

I.körzet: Béke dűlő, Mező dűlő 10-109.: Paplógó János +3630/6351711

II. körzet: Seregélyes dűlő, Bordányi Kiskertek: Vass Róbertné +3630/6645085

III.körzet: Bordány dűlő, Mező dűlő 1-9.: Kálmán Gábor +3630/6266215

 

Farkasné Lippai Ágota

intézményvezető 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support