A 2020. évi adatszolgáltatásban a 2019.ben az alábbi támogatásokat igénybe vevők érintettek:
–    VP AKG kifizetés (2015, 2016)
–    VP ÖKO támogatása (2015, 2018)
–    VP NATURA 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések
–    VP Kompenzációs kifizetések a Természeti Hátránnyal Érintett Területeken (THÉT)
–    Vízvédelmi célú nem termelő beruházások (NTB)
–    VP élőhelyfejlesztési célú nem termelő beruházások (NTB)
–    ÚMVP agrár-környezetgazdálkodási támogatások környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogram (10 éves kötelezettség miatt)

Több támogatás igénybevétele esetén is egyetlen, de új (2019-es) elektronikus nyomtatványt kell letölteni és kitölteni, majd az ügyfélkapun keresztül beküldeni. Az ÁNYK általános nyomtatványkitöltő keretprogram a NÉBIH honlapjáról letölthető, ugyanúgy, mint a webGN aktuális nyomtatványa. A beküldés akkor sikeres, ha három üzenet érkezik az ügyfélkapus tárhelyre. Amennyiben a harmadik visszaigazolást nem kapja meg 24 órán belül, javasolt jelezni az akg@nebih.gov.hu email címre. A mulasztás az előző évi támogatási összeg 15 százalékának elvesztését eredményezi. Továbbá, ahol a tápanyag-gazdálkodási terv beküldése is elvárt (VP-AKG/VPÖKO szántó és ültetvény földhasználat), ott a webGN beküldésének hiánya további 15 százalékos levonást eredményez.

(NAK/Sztahura E.)

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support