A korai munkatapasztalat- és jövedelemszerzés elősegítésére – a Nemzetgazdasági Minisztérium által az elmúlt években indított munkaerőpiaci programok tapasztalatait felhasználva – 2018-ban ismét meghirdetik a központi nyári diákmunka programot.

A program már diákkorban ösztönzi a fiatalok munkához jutását, valamint a korai munkatapasztalat-szerzés mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is biztosítja, továbbá lehetőséget kínál a diákok kötelező szakmai gyakorlatának teljesítésére. A munka révén szerzett sikerélmény a későbbi munkaszocializációs folyamatot is segíti.

A programba azok a 16 és 25 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, akik nappali tagozaton tanulnak, foglalkoztatási, illetve vállalkozási jogviszonyuk nincsen és közvetítéskérőként regisztrálnak a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain.

Az önkormányzati munkavállalás esetében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható és a munkabér és a szociális hozzájárulási adó teljes összegét megtéríti a program. A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében havonta 135.375 forint, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 103.500 forint vehető figyelembe.

A járási hivatal foglalkoztatási osztályának tájékoztatója itt olvasható.

Bordányban az önkormányzati intézmények vesznek részt a nyári diákmunka programban. 2018. július hónapra még várjuk az érdeklődők jelentkezését. Jelentkezni Sándor Gyuláné humánpolitikai ügyintézőnél lehet a sandorne @ bordany.hu e-mail címen vagy a +36 30 548 3907-es telefonszámon!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support