Tisztelt Bordányiak!

Tájékoztatom Önöket, hogy nagyközségünkben az előttünk álló hétvége idejére továbbra sem kerül sor a 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben megfogalmazott szabályoknál szigorúbb előírások bevezetésére. Köszönöm, hogy mindenki fegyelmezetten betartja a szabályokat, és tényleg csak a legszükségesebb esetekben mozdul ki otthonról. A továbbiakban is erre kérem Önöket!

A Kormány várhatóan május 4-től folyamatos és fokozatos enyhítéseket vezet be a gazdaság újraindítása érdekében, erről hamarosan értesítést kapnak, addig viszont fontos a szabályok szigorú betartása! 

Az utóbbi napokban több jelzés érkezett, hogy fiatalok megszegve a kijárási korlátozást összegyűlnek tereinken, parkjainkban. Éppen ezért a következő időszakban a rendőrség, mezőőrség fokozott ellenőrzéseket fog végezni a szabályok betartatása érdekében. 

Tudom, hogy sokakat vonz a természet, szeretnének együtt majálisozni, szórakozni. Azonban arra kell kérnem Önöket, hogy a hosszú hétvége alatt se látogassák meg távolabbi rokonaikat, továbbra se tartsanak nagyobb családi, baráti összejöveteleket. Ne menjenek kirándulni, ne majálisozzanak, esetleg csak otthon, a szűk családi körben. Kerüljék a turistaközpontokat különösen azért, mert nagyon sok turista célponttal rendelkező, vagy annak közelében lévő település minden bizonnyal most is lezárja közigazgatási területét, csak a helyben élőket engedik be utcáikra.

Fontos szabály, hogy – a közös háztartásban élők kivételével – mindenkitől lehetőség szerint legalább 2 méter távolságot tartsanak a napi teendők, az ügyek intézése során. Vigyázzanak az idősekre, a betegekre, akik sajnos sokkal kiszolgáltatottabbak a járványnak. Ha olyan helyre mennek, ahol hosszabb ideig együtt tartózkodnak más emberekkel, lehetőség szerint viseljenek maszkot. Különösen igaz ez a zárt és nagyobb forgalmú helyekre. Ha vásárolni mennek, kérem tartsák be az üzletekben kihelyezett szabályokat, türelmesen várják meg, amíg sorra kerülnek.

Számítok együttműködésükre! Továbbra is vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel, Tanács Gábor polgármester

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support