A 118/2020. (IV. 16.) Kormányrendelet 1. § felhatalmazása értelmében a polgármesterek lehetőséget kaptak arra, hogy településükön szigorúbb intézkedéseket vezessenek be az április 18-19-i hétvége idejére.

A fentiek értelmében tájékoztatom Önöket, hogy nagyközségünkben a hétvége idejére továbbra sem kerül sor a 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben megfogalmazott szabályoknál szigorúbb előírások bevezetésére.

A határozatlan idejű kijárási korlátozás betartása érdekében azonban kérem önöket, hogy csak indokolt esetben hagyják el otthonaikat. Idős polgártársainkat különösen erre kérem!

Fontos szabály, hogy – a közös háztartásban élők kivételével – mindenkitől lehetőség szerint legalább 2 méter távolságot tartsanak a napi teendők, az ügyek intézése során.

Ha olyan helyre mennek, ahol hosszabb ideig együtt tartózkodnak más emberekkel, lehetőség szerint viseljenek maszkot. Különösen igaz ez a zárt és nagyobb forgalmú helyekre.

Ha vásárolni mennek, mindig legyenek türelmesek, körültekintőek! Tartsák be az üzletekben kihelyezett szabályokat, türelmesen várják meg, amíg sorra kerülnek.

Kérem Önöket, hogy a jóidő ellenére se látogassák meg távolabbi rokonaikat, továbbra se tartsanak nagyobb családi, baráti összejöveteleket. Ne menjenek kirándulni, kerüljék a turistaközpontokat, különösen azért, mert nagyon sok turista célponttal rendelkező, vagy annak közelében lévő település most hétvégén is lezárja közigazgatási területét, csak a helyben élőket engedik be utcáikra. 

A rendőrség tájékoztatása szerint fokozottan ellenőrzik a boltok, vendéglátóhelyek nyitvatartását, a szabálytalankodókat bírságolni fogják. Azok a vendéglátóhelyek és üzletek, amelyek nem tartják be  a nyitva tartásra vonatkozó korlátozásokat, vagy nem a bejelentett tevékenységet végzik elveszíthetik működési engedélyüket. A kijárási korlátozás ideje alatt a rendőr járőrök figyelmeztethetik Önöket, esetleg bírság kiszabását is kezdeményezhetik abban az esetben, ha nem tartják be a Kormányrendeletben előírt szabályokat!

Önkormányzatunk időszakosan általában az esti órákban a legforgalmasabb közterületeken, intézmények előtti területeken fertőtlenítéseket végez. Kérem várják meg, a kijuttatott vegyszer megszáradásáig ne lépjenek a megtisztított területre!

Számítok együttműködésükre és a szabályok szigorú betartására! Ez a közös érdekünk.

Továbbra is vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel,

Tanács Gábor polgármester

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support