A Kormány módosította a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet azon rendelkezéseit, mely alapján a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak részére a tárgyév augusztus és november hónapjában pénzbeli támogatás kerül kifizetésre, a korábban Erzsébet utalvány formájában biztosított természetbeni támogatás helyett.

A támogatás folyósítására a tárgyév augusztus 25-ig, illetve november 25-éig kerül sor, lakossági folyószámlára történő utalással, vagy házipénztár útján történő kifizetéssel.

Tájékoztatom a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult kérelmezőket, hogy amennyiben a támogatás folyószámlára történő utalását kérik, az igénylésnek 2019. augusztus 16-ig a Polgármesteri Hivatalban átvehető, vagy a www.bordany.com honlapról letölthető nyomtatvány kitöltésével tegyenek eleget. Ellenkező esetben csak pénztárból történő kifizetés lehetséges, az ismert pénztári nyitva tartás alatt.

Fontos: Ha a támogatást a jogosult részére azért nem lehet folyósítani, mert a támogatást – a folyósítás megkísérlését követő 2 hónapon belül – nem vette át, a támogatást a központi költségvetésbe vissza kell fizetni, és későbbi kifizetése a jogosult részére nem lehetséges.

Dr. Fodor Ákos
jegyző

 

Megbízás lakossági folyószámlára történő utalásra

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support