Tájékoztató a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján induló eljárásokról

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2020. június 18. napjától hatályos 2020. évi LVIII. törvény értelmében az engedélyköteles tevékenységek végzésére irányuló kérelmek ellenőrzött bejelentés formájában nyújthatók be. Az ellenőrzött bejelentés történhet ügyfélkapu útján, elektronikus űrlap útján, általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás útján, valamint a  bejelentes@bordany.hu e-mail címen.

A 288/2020.(VI.17.) Kormányrendelet szerinti ügyekben nincs helye ellenőrzött bejelentésnek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a bejelentéseket beazonosítható módon tegyék meg, hiszen ellenkező esetben a tevékenység megtiltására is sor kerülhet.

Az ellenőrzött bejelentésnek is tartalmaznia kell a jogszabályban előírt adatokat és mellékleteket.

Az engedélyköteles tevékenység – a tevékenység végzésére vonatkozó jogszabályi feltételek fennállása esetén – az engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül folytatható.

Ha nem kerül sor a bejelentés visszautasítására vagy engedélyezési eljárásra utalására, a kérelmező a tevékenységet a bejelentést követő 15. napot követő naptól jogosult megkezdeni.

A bejelentő kérelmére a hatóság a joghatás beálltáról a bejelentőt értesíti. Az értesítés iránti kérelem akár a bejelentéssel egyidejűleg, akár azt követően előterjeszthető. Az értesítést elektronikus úton történik.

Azon bejelentések vonatkozásában, amelyeknek illeték vagy igazgatási szolgáltatási díj vonzata is van, a Kormányrendelet értelmében a kapcsolódó szakhatósági eljárások illetékének, vagy igazgatási szolgáltatási díjának 50 %-át kell leróni. Amennyiben a rendelet alapján engedélyezésre kerül sor, a díjat a jogszabályban megállapított díj 100%-ára kell kiegészíteni.

Kérjük, hogy a kapcsolattartás érdekében bejelentésükön telefonos elérhetőségüket minden esetben tüntessék fel.

Polgármesteri Hivatal

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support