„Itt közlekedem, vigyázz rám!” – Új táblákkal a gyermekek biztonságáért

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottságának szakmai támogatásával rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekek felső tagozatos tanulói részrére. Közös célunk, hogy a gyermekek az oktatási intézmények környékén biztonságban legyenek, ezért a gyermekeket kérjük, rajzaikon keresztül hívják fel a közlekedők figyelmét arra, hogy az iskola környékén közlekedjenek lassabban, óvatosabban, vigyázzanak rájuk. A pályamunkákat a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat postai címére (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4.) kell beküldeni 2021. május 14-ig az alkotó adatainak (név, életkor, lakcím, szülő/pedagógus telefonszáma, iskola megnevezése) feltűntetésével.

A pályázat részleteiért kattintson ide!

 

Versíró és novella pályázatot hirdet a megyei rendőr-főkapitányság. A balesetek csökkentése és a gyermekbalesetek megelőzése céljából rímekbe szedett alkotásokat, a bűnmegelőzés témakörében pedig meséket, novellákat és történeteket várnak.

Versek a biztonságért

A balesetek csökkentése és a gyermekbalesetek megelőzése céljából „Biztonságban az iskoláig” címmel versíró pályázatot hirdet a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottsága. A rendőrök áprilisban az általános iskolák felsőseitől várják a biztonságos, szabályos közlekedést bemutató verseket. A szervezők külön kategóriában díjazzák azokat a pályázókat, akik költeményüket videó formában, vagy megzenésítve küldik be. A legsikeresebb pályaművekből elektronikus verseskötetet készítenek, amelyet a rendőrség honlapjain tesznek közzé. Beadási határidő: április 30.

Történetek a virtuális valóság veszélyeiről

A bűnmegelőzés napja alkalmából „Valóság és/vagy virtualitás?” címmel hirdet történetíró pályázatot a bűnmegelőzési osztály. A legkisebbektől mesét, az idősebbektől történetet várnak. A kiírás szerint a gyerekek arra kereshetik a választ, hogy hogyan befolyásolják az emberek életét az újabb kommunikációs technológiák, illetve a számítógépes környezet által létrehozott virtuális valóság. Pályázni – korhatártól függetlenül – kizárólag saját alkotással lehet. A legjobbnak ítélt írásokat korosztályonként értékelik a szervezők, a győztesekre értékes nyeremények várnak. Beadási határidő: április 18.

Részletekért kattintson ide!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support