“Bordány sok magyarországi településtől eltérően nem büszkélkedhet több százéves múlttal, nem dicsekedhet világhírű szülöttekkel.”

“Ahhoz, hogy valamit szeressünk, meg kell ismernünk.”

Nézzük hát, akkor miben is különleges Bordány?

A legfontosabbak a földrajzi elhelyezkedésből adódó pozitívumok. A magas óraszámú, kedvező beesési szögű napsugárzás és a homok kedvező klimatikus hatása minden idelátogató vendégnek kellemes kikapcsolódást tesz lehetővé. Segíti a sejtek regenerálódását, az energiával való feltöltődést.

A Homokhátság szívéből könnyen megközelíthetőek a délvidék fontos turistakikötői: Ópusztaszer és Szeged is

Fontos, hogy tegyen egy sétát a faluban, ahol a modern településszerkezet, az új magán- és középületek, köztéri alkotások, a Kisapáti család autómatuzsálemei és az önkormányzati étterem házias ízei várnak Önre. Kellemes pihenését az Egérház Alapítvány által működtetett 30 férőhelyes Vadgesztenye Ifjúsági Közösségi Szálláshelye garantálja.

A települést körülölelő dűlőkben a napfény, a talpat melengető lágy homok, a Lapéta-tó környéki élővilág, a mezőgazdaságból élő családok sokszor múltat idéző tanyái, földecskéi mind-mind egy-egy gyöngyszemei a homokhátságnak.

Ha szereti a kalandot, figyelmébe ajánljuk azt a Mező dűlőben található eredeti, a 60-as évek Magyarországát idéző kis tanyát, ahol akár a tanyában, akár a tanya körül felállított sátorban is aludhat.

Elindulhat otthonról bármivel, a település kerékpárral, autóval, autóbusszal és vonattal is megközelíthető. Kérje nyári programajánlatunkat, és látogasson el hozzánk!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail