Bordány, Forráskút, Üllés és Zsombó polgármestere a szennyvíztársulat elnökével közösen adott ki közlemény-t. A közlemény egyik fő üzenete, hogy a szennyvízberuházásra a lakosok által befizetett hozzájárulásból a beruházás végén a pénzmaradványt a Társulat teljes mértékben visszafizeti tagjainak. A másik fontos üzenet, hogy a beruházás még nem zárult le, tehát a lakosság türelmét kérik a vezetők. A közleményt kedden juttatták el minden a beruházásban érdekelt belterületi lakos postaládájába, és közzétették azt a települések honlapjain is.

Mint ismeretes, részben pontatlan információk alapján a beruházással kapcsolatban jelenleg is folynak többek között a pénzmaradvány egészét visszakövetelő aláírásgyűjtések mind a négy településen. Az akciót forráskúti magánszemélyek lakossági kezdeményezésként indították el, ez a kezdeményezés terjedt tovább a többi három településre is, felkorbácsolva a kedélyeket. A polgármesterek által kiadott közlemény kiadásával a lakosság tájékoztatása és megnyugtatása a cél.

A polgármesterek felhívják a figyelmet, hogy a beruházás még folyamatban van, a pályázati szakasz is várhatóan csak 2016. második felében zárul majd le. Az ingatlanok tulajdonosai és az önkormányzatok a Társulás megalakításakor arra vállalkoztak, hogy megépítik az érintett ingatlanok csatornázását. Voltak azonban olyan belterületi és a belterületekhez kötődő külterületi szakaszok, amelyek nem voltak a pályázatból támogatottak. Ezeknek a szakaszoknak a megépítése előkészítés alatt van, amelynek a kivitelezése 2016-ban megkezdődik. A négy települést érintő szennyvízberuházás esetében a teljes befejezési időpont 2017-ben várható.

Mint arról korábban is beszámoltunk már a Társulat 2016. január 19-i küldöttgyűlésén egyhangú döntés született arról, hogy a 2007-ben elfogadott, és azóta többször módosított érdekeltségi hozzájárulás összege 35.000 Ft-tal csökkenjen. Ezt a döntést a küldöttek a hátralévő munkálatok várható költségének a figyelembe vételével határozták meg. Ez az összeg azonban még nem a pénzmaradvány összege, hiszen annak megállapítására és a lakosoknak történő kifizetésére csak a beruházás zárását követően kerülhet sor. A befizetett érdekeltségi hozzájárulásoknak a beruházásra még fel nem használt része pedig a Társulat számláján lekötve rendelkezésre áll a még hátralévő beruházások fedezeteként.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support