Mint arról korábban beszámoltunk Bordány Nagyközség Önkormányzata sikeresen pályázott a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság HUNG-2015 jelű pályázatára, a „Határmenti határmente értékeink nyomában“ című pályázat közel hárommillió forint támogatásban részesült. A projektben három határon túli testvértelepülésünkkel működik együtt nagyközségünk, a bánsági Detta városával, a vajdasági Csóka községgel, valamint a szintén vajdasági Hódegyháza helyi közösséggel. Az értékgyűjtés módszertanának tapasztalatátadásában, hazai és külhoni értékgyűjtésben működtetésében, valamint a feltárt értékek népszerűsítésében dolgoznak majd együtt a szakemberek.

A projekt első programjára március 29-én, kedden került sor Dettán. Az ottani értékgyűjtésbe bekapcsolódók megismerkedhettek a hungarikumok és helyi értékek törvényi szabályozásával, a Bordányi Értéktár Bizottság munkájával, településünk helyi értékeivel. A találkozón részt vett Peter Roman Detta város polgármestere, valamint Tanács Gábor nagyközségünk első embere is. A szakmai program ebéddel, a kulturális központ megtekintésével, valamint közös sétával zárult az Anton Kratzer parkban.

A pályázat a jövő héten Csóka községben folytatódik majd, ahol szintén értéknapot tartanak majd a Bordányi Értéktár Bizottság tagjai.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support