A képviselő-testület március 31-én csütörtökön tartotta meg soron következő ülését. A polgármester a két ülés közötti eseményekről szóló beszámolója után jóváhagyásra került a 2016. évi közbeszerzési terv, amelyben egyelőre egy tétel szerepel, a Széchenyi utcai kétlakásos bérlakás megépítése, de a remények szerint hamarosan bővülhet a lista az óvodabölcsőde fejlesztéssel, illetve az iskola és a polgármesteri hivatal fejlesztésével. A képviselők módosították a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatát, majd tájékoztatót hallgattak meg a hivatal épületének felújítási tervéről, továbbá a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenységéről. A testület elé kerültek a hivatal felújításával kapcsolatos első tervek, többek között akadálymentesítésre és energetikai felújításra kerülne sor az épületben, de amennyiben erre lehetőség van a pályázati forrásból bővítések is megvalósulhatnak. Döntés született a Széchenyi utcát a Zákányszéki úttal összekötő útszakasz és hozzá kapcsolódó építési telkek kialakításáról is. A CSOK miatt megnövekedett az építési telkek iránti igény, ennek szeretne eleget tenni az önkormányzat.

A lakosok kiemelt figyelemmel kísérik a szennyvízberuházás utolsó szakaszát, és mint arról korábban a Bordányi Naplóban is beszámoltunk már, 204 aláírással érkezett követelés a megmaradt csatorna pénzek azonnali és egyösszegű visszafizetése tárgyában. A polgármesterhez eljuttatott kérelmet a településvezető most terjesztette a testület elé. A képviselő- testület egyhangúan támogatta a pénzmaradvány teljes összegű visszafizetését. Határozatban kérik a Forrás IV. Beruházó Víziközmű Társulatot, hogy a lakosság teljes körű és pontos tájékoztatása és megnyugtatása érdekében hozza nyilvánosságra a jelenleg a társulatnál rendelkezésre álló pénz- összeg nagyságát, az érdekeltségi területen még megvalósítandó beruházásokat és azok várható bekerülési költségét, az érdekeltségi területhez tartozó, még megvalósítandó bekötések számát és a megvalósulás helyét, továbbá a fejlesztések, helyreállítási munkálatok ütemezését. A képviselő-testület információt kér a társulattól arra vonatkozólag, hogy mikor várható az elszámolás, illetve a pénzmaradvány visszafizetése az érdekeltek számára. A képviselők kezdeményezték, hogy a társulat soron következő küldöttgyűlése tűzze napirendre a társulat pénzügyi helyzetéről szóló részletes beszámolót, és biztosítson lehetőséget minden érdekelt – kiemelten a követeléseket aláírók számára – a teljes körű adatbetekintésbe, a kérdéseik feltételére egy települési szinten megrendezett fórum keretében.

A polgármester tájékoztatta a képviselő-testületet a falugyűlésen felvetett lakossági javaslatokról is. Ezt követően a kérdésekre került sor. Balogh Ferenc képviselő lakossági megkeresésre a Dózsa téri világítás időkapcsolóval való felszerelését javasolta, hogy a fiatalok este tíz után már ne tartózkodjanak a téren, mert zavarják a környéken élőket. Jelezte, hogy többször marad felkapcsolva a világítás a Park téri sportpályánál is, megoldást kell találni a problémára. A Zákányszéki úton élők azzal keresték meg a képviselőt, hogy félnek, kimaradnak a fásítási programból, és zavarja őket a csatornafedők zörgése, illetve az áthaladó autók sebessége, míg a Kossuth utcában élők a gazdabolt előtt rendszeresen parkoló nagy autókra hívták fel a figyelmet, a biztonságos közlekedés érdekében forgalomlassítást szeretnének a központi részen. Tanács Gábor válaszában elmondta, hogy a Dózsa téri közvilágítás korszerűsítés az éjszakai rongálások megelőzését szolgálja, nem lenne célszerű 10 órától sötétbe burkolni a játszóteret. A Park téri teniszpálya világítás korszerűsítése folyamatban van, itt is ledes lámpák kerülnek majd felszerelésre, jelentősen csökkentve a világítás költségeit. A csatornafedők problémáját már jelezték a kivitelezőnek, aki a garanciális bejárást követően javítani fogja a hibákat. A főutca a két abc közötti szakaszának fejlesztésére tervek készülnek, azonban például újabb parkolók kialakítását csak pályázati forrásból tudja megvalósítani az önkormányzat. Kiss-Patik Péter alpolgármester elmondta, hogy a település fásítási programja ősszel folytatódik majd, ekkor kerülhet sor többek közt a Zákányszéki úton facsemeték ültetésére.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support