Mint arról már beszámoltunk Bordány Nagyközség Önkormányzat HUNG-2015/3563 azonosítószámú, „Határmenti határmente értékeink nyomában“ című projektje támogatásban részesült a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság jóvoltából. A hat hónapig tartó program során három határon túli testvértelepülésünkkel működik együtt nagyközségünk, a bánsági Detta városával, a vajdasági Csóka községgel, valamint a szintén vajdasági Hódegyháza helyi közösséggel. Az értékgyűjtés módszertanának tapasztalatátadásában, hazai és külhoni értékgyűjtésben működtetésében, valamint a feltárt értékek népszerűsítésében dolgoznak majd együtt a szakemberek.
A projekt következő találkozójára április 5-én, kedden került sor Csókán. Az ottani értékgyűjtésbe bekapcsolódók megismerkedhettek a hungarikumok és helyi értékek törvényi szabályozásával, a Bordányi Értéktár Bizottság munkájával, településünk helyi értékeivel. A találkozón részt vett Balázs Ferenc Csóka község elnöke, valamint Tanács Gábor nagyközségünk polgármestere is. A program májusban Bordányban folytatódik majd, ahol a négy település szakemberei együtt dolgoznak és mutatkoznak majd be többek közt a falunapok keretében.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support