55 önkormányzat és 64 munkahely képviselői vehették át az idei Kerékpárosbarát pályázatok díjait 2016. május 20-án, Nyíregyházán a városháza dísztermében. Bordány második alkalommal vehette át a címbírtokosságot igazoló táblát és oklevelet.

Az elismeréseket átadó Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az ünnepségen elhangzott beszédében felidézte, hogy idén tizedik alkalommal mérettethették meg magukat a jelentkezők a minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség (KMSZ) közös pályázatán, amelynek egyik legfontosabb célja a figyelemfelhívás. Arra szeretnék ösztönözni a településeket és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést – fogalmazott.

A Kerékpárosbarát pályázatok idei kategórianyerteseiként az önkormányzatok közül Békéscsaba, Bordány, Budapest XVII. kerület Rákosmente, Szarvas és Újszentiván képviselői vehettek át különdíjakat. Bordány nagyközség polgármestere egy magyar gyártású Neuzer Ravenna típusú kerékpárt és egy kisebb ajándékcsomagot vehetett át a gyártó képviselőjétől.

Tanács Gábor polgármester elmondta folytatódnak a településen a kerékpározást ösztönző fejlesztések. Legfontosabbnak a Bordányt Ülléssel összekötő kerékpárút felújítását nevezte, erre a remények szerint még az első félévben sor kerül. Újabb kerékpártárolók kihelyezését tervezik a buszmegállók és a közintézmények környékén, és most van folyamatban a Bordányt Zákányszékkel összekötő kerékpárút építési engedélyének megújítása is. A kerékpárút megépítése azonban egy akkora beruházás, amelyet pályázati támogatás nélkül, önerőből sajnos nem tud megvalósítani a falu.

A nyeremény kék bicikli sorsa még ismeretlen, egyelőre a polgármesteri hivatal előterében állították ki. Hasznosításáról az ifjúsági önkormányzattal közösen döntenek majd – mondta el a polgármester.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support