A Bordányiak mindig élen jártak a négy település közti nem hivatalos versenyben, és egyre több újrahasznosítható hulladékot válogatnak ki már otthon, azaz a felhasználást követően azonnal a „helyére kerül” a hulladék,

A családok nagy többségében már legalább három szemétgyűjtő edény található a konyhában. Az egyikbe a csomagolási hulladékot, műanyagokat, palackokat, papír és konzerves dobozokat dobják ki, a másikba kerül a komposztálható hulladék, míg a harmadikba az olyan szemét, amiről azt gondolják, hogy a másik kettőbe biztosan nem dobható. Fontos, hogy egyik kukába se kerüljön gyógyszer, elem, vagy például villanykörte, mert azok nagyon károsítják a környezetet.

A kis kukákból ürítik ki aztán a hulladékot a nagy gyűjtőedényekbe, zsákba. A vegyes hulladék a fekete szemeteskukába kerül, míg a szelektív hulladék a sárga zsákba, a komposztálható hulladékot pedig a kert végén elhelyezett komposztrakásra ürítik.

Gondot okoz, hogy előfordul, hogy egyik másik családnál belerakják a fekete kukába a komposztálható hulladékot, így például a lenyírt füvet, kiszedett gazt, lemetszett ágakat. Előfordul sajnos, hogy a papírhulladékot, újságokat, kartondobozokat, műanyag flakonokat is ide dobják a sárga zsák helyett.

A sárga zsákba pedig még mindig úgy dobják bele a műanyag palackokat, tejes dobozt, hogy rajta felejtik a kupakot, így a préselésnél a gép nehezen, vagy egyáltalán nem tudja összetömöríteni a szelektívhulladékot.

Köszönjük, hogy Ön is segít abban, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen Bordányban, és az jó helyre kerülhessen!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support