A bordányi székhellyel nemrégiben bejegyzett Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet a mai napon adta be kisüzem létrehozását, és foglalkoztatást célzó pályázatát az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. részére.

A pályázat szerint a Petőfi utcában kerülne kialakításra egy olyan zöldség-gyümölcs feldolgozó üzem, ahol préselt leveket, zöldség és gyümölcs lekvárokat tudnak majd készíteni. A támogatásnak köszönhetően hét bordányi, jelenleg munkanélküli, vagy közfoglakoztatásban résztvevő ember kaphat munkát. Az OFA Fókusz programnak köszönhetően három évig bértámogatást kap a szövetkezet, majd a következő másfél évben már saját forrásból kell biztosítania a béreket.

Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy az OFA Fókuszban az önkormányzati tagsággal rendelkező szociális szövetkezetek című pályázati felhívását azért tartja fontosnak, mert amennyiben a szövetkezet támogatást kap, hét helyi embernek, ezáltal hét bordányi családnak javulhatnak az életkörülményei. Arról nem beszélve, hogy a létrehozott termékek jól tudnak hasznosulni az önkormányzati gyermekétkeztetésben- mondta el a település vezetője, aki azt is kiemelte, hogy a település hosszú távú marketingstratégiájában fontos szerepet szánnak a helyi termelőktől beszerzett, vagy akár a közmunkaprogram keretében helyben termelt zöldségek, gyümölcsökből készült finomságoknak.

A szövetkezet üzleti tervét, és magát a pályázati anyagot a Project-Zone Szociális Szövetkezettel együttműködve készítették el, az üzem tervezésben, továbbá a termékfejlesztésben a Tudásklaszter Nonprofit Kft-vel működik majd együtt a bordányi szövetkezet. A királyhegyesi cégről tudni kell, hogy Kanálka márkanéven forgalmazott termékeik között kettő is van, amellyel az idén OMÉK termékdíjat nyertek.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support