Több éves tervek közt szerepel Bordány, és az olasz kistelepülés Bordano együttműködésének megerősítése. Jó lehetőséget adhat erre a jövő év, amikor a település duplán ünnepel, hiszen a falunapi rendezvénysorozat negyed évszázados, míg a művészeti iskola húsz éves születésnapját ünnepli majd. A tavaszi-nyári időszakban szeretné Bordány vendégül látni az olasz település küldöttségét, és elkezdeni velük egy testvértelepülési kapcsolat kialakítását, amelyre mindkét oldalon nyitott a települések vezetősége. “Kultúránk, az itt élő működő civil szervezetek és maga a település bemutatására is nagyon jó lehetőséget teremt majd az iskolával közösen összeállított programsorozat – mondta el Tanács Gábor polgármester. Szerinte a fél éves programsorozat a testvértelepülésekkel meglévő kapcsolatok megerősítéséről és akár új kapcsolatok felvételéről is szólhat.

Az olasz kapcsolatok megerősítése szempontjából mindenképpen jó hír, hogy az általános iskolában szeptembertől megindult az olasz nyelv szakkör keretében történő oktatása, várhatóan ehhez kapcsolódik majd a Bordányi Ifjúsági Információs Pont olasz tematikájú éve is: rendezvényekkel, akár Olaszországból érkező nemzetközi önkéntesekkel szeretnék gazdagítani a programkínálatot.

A remények szerint egyre több általános iskolás választja majd második idegen nyelvként az olaszt, amelynek tanulása mind a gyerekek, mind a szülők számára kedvező lehet, hiszen ingyenes, helyben igénybe vehető nyelvoktatásról van szó.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support