Október 10-től, hétfőtől lehet átvenni a Polgármesteri Hivatalban a szennyvízcsatornázás társulati pénzmaradványának visszafizetéséről szóló tájékoztató leveleket. Az ügyfeleknek ezzel egyidejűleg lehetőségük lesz leadniuk a levélben található nyilatkozatokat is, amelyhez mindenkinek szüksége lesz a személyi igazolványára, illetve ha átutalással kéri az összeg kifizetését, akkor a bankszámlaszámát is magával kell hoznia az ügyfélnek. Ha valaki más nevében jár el, akkor természetesen hivatalos meghatalmazásra is szükség van. A levelek átvételére ügyfélfogadási időben van lehetőség, de a Polgármesteri Hivatal az ügyfelek igényeinek megfelelően keddenként 18.00-ig biztosít lehetőséget a levelek átvételére, illetve a nyilatkoztok leadására is (H: 8-16.30, K: 8-18, SZ: szünnap, CS: 8-16.30, P: 8-13). Együttműködésüket, segítségüket ezúton is köszönjük!

Polgármesteri Hivatal

További tudnivalók a visszafizetéshez

A boríték általános esetben egy tájékoztató levelet, egy nyilatkozati lapot és a visszafizetésről szóló küldöttgyűlési határozatot és a pénzügyi elszámolást magában foglaló mellékletet tartalmaz, kivétel ez alól a behajtás alatt lévők borítékja, ők nyilatkozati lapot nem kapnak.

Mire figyeljünk a nyilatkozat kitöltésekor?

Ellenőrizzük le a nevet és lakcímet, valamint az érdekeltségi ingatlanok adatait.

Akik készpénz-visszafizetést kérnek, olvashatóan és pontosan adják meg az azonosításhoz kért adatokat ( anyja neve, születési hely és dátum). A személyes azonosító adatokat a takarékszövetkezeti fiókoknak átadott kifizetési jegyzékeken kell feltüntetnünk, ha kifizetéskor ezek az adatok nem egyeznek a bemutatott személyi igazolvány és lakcímkártya adataival a kifizetés meghiúsul. A tavaszi visszafizetéshez képest újdonság, hogy meg kell jelölni azt a takarékszövetkezeti fiókot, ahol a visszafizetést kérjük. Csak a nyilatkozati lapon feltüntetett négy fiók egyike kérhető, és csak a megjelölt fiókban vehetjük fel a pénzt.

Akik banki átutalással kérik a visszafizetést, olvashatóan és pontosan adják meg azt a bankszámlaszámot, amelyre az átutalást kérik. Bankszámlaszám kizárólag írásban adható meg, telefonon való bemondást nem fogadunk el. Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy postai átutalást és az ügyfélszolgálati iroda pénztárából visszafizetést nem teljesítünk!

A kért fizetési móddal visszafizetést csak akkor teljesítünk, ha a nyilatkozatot a jogosult, vagy annak meghatalmazottja aláírta.

Ha a jogosult az ügyében eljáró részére teljes körű (nyilatkozati lap kitöltése, aláírása és pénzfelvétel) felhatalmazást ad, a felhatalmazás egy példányát juttassa el a társulathoz a nyilatkozati lappal együtt. Ebben az esetben készpénz visszafizetésnél a meghatalmazott személy személyes adatainak megadását kérjük, annak érdekében, hogy azokat a kifizetési jegyzéken szerepeltetni tudjuk. Ha a nyilatkozati lapot a jogosult tölti ki és írja alá, de a pénz felvételével valakit meghatalmaz, a meghatalmazást a pénzintézeti fióknál kérjük leadni, a társulatnál azt nem kell bemutatni.

A Pillér Takarékszövetkezet bordányi, forráskúti, üllési és zsombói fiókjaiban a készpénzes kifizetés az előzetes információnak megfelelően 2016. november 2-től 2016. december 16-ig vehető igénybe. A Társulatnál a postán beérkezett és az önkormányzatoktól átvett nyilatkozatok feldolgozása  folyamatos, a nyilatkozat leadása után a banki átutalásokat 5-6 munkanapon belül tudjuk indítani, a készpénzes kifizetést kérőknek  viszont 8-10 munkanapot célszerű várni mielőtt az adott fiókot felkeresnék.

Minden olyan esetben, amikor a visszafizetés feltételei nem adottak ( pl. hagyatéki eljárás folyamatban, bírósági per folyamatban), vitatottak ( különélés, válás, adás-vétel, eltartási szerződés ), vagy nem egyértelműek, jelezzék ezt a nyilatkozati lapon, és telefonon kérjenek felvilágosítást, vagy személyes egyeztetésre időpontot.

A Forrás-IV. Beruházó Víziközmű Társulat elérhetőségei:

Cím: 6793 Forráskút Fő út 74.

Ügyfélszolgálati Iroda: Forráskút Fő út 72. Posta épület, park felöli bejárattal

Telefon: 30/5055859, 30/5051013

Email: vizikozmu.fkut@napnet.hu

                                                                                                                                                                       

Maróti Mihály, elnök

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support