A napokban kezdődnek meg a Széchenyi utcai bérlakásoknál a kazáncserék. Bordány Nagyközség Önkormányzata legutóbbi testületi ülésén döntött a fejlesztés megvalósításáról, hiszen a jelenlegi nyílt égésterű kazánok egyrészt már nem kellő hatékonysággal és biztonsággal üzemeltek már az elmúlt időszakban. Az épületek egyébként még tizenöt éve, 2001-ben sikeres pályázatnak köszönhetően épülhetett öt darab, összesen tíz fiatal pár számára alkalmas bérlakás Bordányban. Az elmúlt időszakban már több, mint harminc család élt evvel a lakhatási lehetőséggel, amely az építkezés befejezéséig vagy akár egy ház vásárlásáig megfelelő életteret biztosít. Az önkormányzat 2014-ben nyílászárók cseréjével, míg most a fűtési rendszer felújításával korszerűsíti az épületeket. A jelenlegi lakókkal egyeztetve, még október hónapban befejeződik a munka, így az idei fűtési szezon elején már használható lesz az új rendszer. A beruházás összértéke valamivel több, mint négy és fél millió forint, amelyet az önkormányzat saját forrásából biztosít.
Az egymásra épülő felújításoknak és fejlesztéseknek köszönhetően most a bérlakásaink újulnak meg. A tíz önkormányzati bérlakásban megvalósuló kazáncserét követően sem áll meg a munka, a közeljövő tervei között szerepel új bérlakások építése is. Az engedélyes tervek elkészültek, jövő nyárra szeretnénk legalább egy bérlakást átadni. Az építkezés önerőből valósul majd meg, a szükséges pénz a bérlakás számlán rendelkezésre áll.” – mondta el Tanács Gábor, Bordány Nagyközség polgármestere.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support