A postaládákba kerültek a komposztálható hulladék szállítására alkalmas biológiailag lebomló zsákok! Ezentúl még egy gyűjtési nappal bővül a hulladékszállítási szolgáltatás. Mint ahogy arról már korábban is beszámoltunk, az átlátszó, zöld feliratos zsákokat is elviszik majd a házak elől, így a komposzt is jó helyre kerül.

A napokban kerültek a postaládákba azok a biológiailag lebomló zsákok, amelyekbe ezentúl a komposztálható hulladékokat gyűjthetik össze a bordányiak. Minden háztartás két ilyen zsákot kapott. A telepakolt zsákokat a megadott időpontokban gyűjti be a szolgáltató, és helyettük újakat dobnak a postaládába a cég emberei, hasonlóan mint a sárga színű, csomagolási hulladék begyűjtésére szolgáló zsákok esetében.

A bordányi begyűjtési napok a következők: március 21; április 18; május 2,16 és 30; június 13, 27; július 11, 25; augusztus 8, 22; szeptember 5, 19; október 3, 17; november 14 és december 18.

A zsákba vágott füvet, virágot, falevelet, lágyszárú növényeket, kezeletlen kéreg darabokat, a háztartásban keletkezett konyhai és élelmiszer maradékot, fűrészport, fa forgácsot, száraz szalmát lehet elhelyezni. Ugyancsak a zsákba kerülhetnek a zöldség- és gyümölcs maradványok, a kávézacc, tealevelek, tojáshéj és egyéb növényi származékok is. Maximum 70 cm hosszú, 50 cm átmérőjű kötegekben, kévébe kötve kell kihelyezni a gallyakat, faágakat fanyesedékeket, amelyből egy alkalommal maximum 0,5 köbméternyit szállítanak majd el a ház elől. Természetesen a begyűjtött hulladékok aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support