Azokkal a gyermekekkel, akik számára még nem jött el a vakáció, berendezkedtünk a nyári óvodai életre. A magas gyermeklétszám miatt először három csoportban láttuk el ovisainkat, majd júliustól két csoportszobában vannak délelőtt, az összenyitott első két csoportszobában pedig alszanak, ahol klímaberendezéssel tudjuk hűteni a benti hőmérsékletet.

Az intézmény dolgozói a nyári időszakban tudják kivenni a szabadságaikat, hiszen tanév közben erre, csak indokolt esetben van lehetőségük. A felnőtt létszám hiányosságait pedagógus gyakornokok, közösségi szolgálatot teljesítők segítségével pótoljuk. Elsősorban a gyermekek biztonságos ellátása a célunk, törekszünk arra, hogy a gyerekek jól érezzék magukat nálunk. Sok esetben, főleg a kisebb korosztálynak, időnként gondot okoz, hogy nem a saját óvónőivel van, nem dolgozik a saját dajka nénije sem, sőt egy másik csoportban kell lennie.

Ezek a körülmények egyik gyermekünkre rosszabbul a hatnak, a másik pedig örömmel játszik egy másik csoportban, és jól érzi magát más óvó nénikkel is. A kánikula idején egy kis pancsolással színesítettük a délelőttöket. Sok időt töltenek gyermekeink az udvaron, hiszen délelőtt még kellemesen hűvös van, később pedig a nagy fák adnak árnyékot. A teraszokon, a napernyők alatt van lehetőség rajzolni, színezni, gyurmázni, egyéb kézműves tevékenységeket végezni.

Működik az udvari ivókút, de poharak, kancsók is vannak elkészítve, hogy a gyerekek tudjanak önállóan is inni. Minden nap gyümölcsöt esznek tízóraira, amit nagy örömmel fogadnak óvodásaink.

 

Kedves Szülők!

Intézményünk augusztus 21.-31-ig zárva tart.

 

Minden dolgozónk nevében kívánok Önöknek és gyermekeiknek szép nyarat és jó pihenést!

 

 

Lázárné Borbola Márta

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support