Szombaton elsősegélynyújtó tanfolyam kíséretében a Defibrillátor Plusz Kft. átnyújtotta azt az életmentő készüléket, amelyet a Bordány Sportkör vásárolt – a klub munkatársai, segítői, háziorvosok és civil szervezetek képviselői pedig elsajátíthatták az újraélesztés helyes technikáját, és megtanulhatták használni a készüléket.

Szombaton délelőtt a Faluház Parkjában a Defibrillátor Plusz Kft. kereskedelmi igazgatója, Varga Erika átnyújtotta Kiss-Patik Péternek, a Bordány Sportkör elnökének a klub által vásárolt életmentő defibrillátor készüléket. A megyei I. osztályban szereplő klub a távolabbi és közelmúlt sporteseményein és civil rendezvényein történt tragikus események hatására vásárolta a defibrillátort, amelynek köszönhetően nemcsak a csapat tagjai, hanem ezentúl a településünkön élők is nagyobb biztonságban tudhatják magukat. A nemes kezdeményezést a Defibrillátor Plusz Kft. egy nagyobb kedvezménnyel, valamint díjmentes oktatással támogatta, így az átadást követően a klub munkatársai, segítői, házi orvosok és civil szervezetek képviselői megtanulhatták a életmentéshez szükséges helyes technikákat, illetve megtanulhatták a defibrillátor helyes kezelését.

A készülék várhatóan a Faluház épületénél kerül majd kihelyezésre, hogy szükség esetén a nap huszonnégy órájában hozzá lehessen majd férni, erről a helyi lakosságot természetesen még külön értesíteni fogják.

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support