A Morajlás program keretében szervez képzés-sorozatot a bordányi Kulturális és Szabadidős Egyesület a Mórahalmi járásban élő fiatalok számára. A járásból harminc fiatal vehet részt az ingyenes programon, amelynek célja, hogy egyrészt megtalálják azokat a fiatalokat, akik az adott településeken a legaktívabbak, legnagyobb hatással vannak a helyben élő társaikra, másrészt olyan fejlesztési folyamatban vehetnek részt, amely kimondottan a települési ifjúsági munkát erősíti. A képzési alkalmak során szakemberek segítségével fiataloknak szóló programokat tervezhetnek meg a résztvevők, amelyekhez még forrást is ad a projekt. Minden településről legalább egy 18 év feletti és kettő 15-18 év közötti aktív fiatal jelentkezésére számítanak, tudtuk meg Masir Norbert ifjúsági referenstől, aki a projekt egyik mozgatórugója. Elmondta, hogy a részvétel a fiatalok számára teljesen ingyenes, az ellátás, szállás, képzés díját a Széchenyi 2020 pályázatnak köszönhetően biztosítani tudják a szervezők (EFOP-1.2.2-15-2016-00256). A képzések a tervek szerint október 1. és március 31. között valósulnak meg, a hat alkalomból négyet idén, kettőt jövő év elején szerveznek majd meg.

A program helyszíne a Bordányi Ifjúsági Információs Pont közösségi tere, a szállást a Vadgesztenye Ifjúsági Közösségi Szálláshelyen biztosítják. A jelentkezési határidő: 2017.10.15. Jelentkezni a greenoffice kukac bordany pont hu e-mail címen lehet. A részletekről és a jelentkezés elfogadásáról a jelentkezőket a jelentkezéskor megadott elérhetőségeiken értesítik majd.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support