Jól indult a hét, hiszen hétfőn reggel felvonult a kivitelező az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde Benke Gedeon utcai területére, hogy megkezdje a munkát. December végéig kell, hogy elkészüljenek a két új csoportszobával és a bölcsőde konyha bővítésével. Korábban örömmel számoltunk be arról, hogy az önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően 150 millió forintos költségvetésből tudja majd megvalósítani a fejlesztést: két csoportszoba építése, bölcsődei konyha bővítése, valamint konyha-technikai eszközök beszerzése, a csoportszobai bútorok megvásárlása, és maga a tervezés, engedélyeztetési eljárás és a kötelező kommunikáció valósulhat meg ebből a pénzből.
A közbeszerzési eljáráson a legkedvezőbb ajánlatot tevő kivitelezővel, a Norbo-Ép Kft. ügyvezetőjével a szerződést április 19-én írta alá Tanács Gábor polgármester, aki elmondta, hogy a legkedvezőbb ajánlattevő is jelentősebb ajánlatot adott, mint ami a két évvel ezelőtt megírt pályázatban szerepelt, azonban a képviselő-testület kiemelt beruházásnak minősítette az óvoda fejlesztését, ezért minden megtakarítást a beruházás mellé rendelte, hogy a bővítés még az idén megvalósulhasson. Az önkormányzat kérte a Kormány segítségét is, a napokban kapott visszajelzések szerint az ügy a Nemzetgazdasági Minisztérium asztalára került. A polgármester bízik az állam segítségében, hiszen az óvoda- és bölcsődefejlesztés egy kiemelt kormányzati cél is.
Az már most látszik, hogy az óvoda nagycsoportosai idén szeptemberben még az iskolaépületben kell, hogy megkezdjék a nevelési évet, és leghamarabb a jövő év elején tudják majd birtokba venni az új csoportszobáikat. Kárpótlásul viszont az ez évi Falunapok nyitányaként egy műfüves ovisportpályával bővül az óvodaudvar, így a gyerekek a foci mellett a kézilabdát, a kosárlabdát, a tollaslabdát valamint más csapatsportokat is kipróbálhatnak. A fejlesztés elősegíti a gyerekek sport iránti elkötelezettségét.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support