Július 7-én rendezte meg a Kulturális és Szabadidős Egyesület és a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a Széchenyi 2020 program támogatásával a Morajlás Ifjűsági Fesztivált. A Morajlás program a homokhátságon élő és dolgozó fiatalokat hivatott összefogni és közös ifjúsági munkára, önkéntességre ösztönözni. Ennek a programnak egy állomása, és a fiataloknak találkozási pontja volt a Morajlás Fesztivál. Rengeteg előkészület előzte meg a rendezvényt. A szervezők igyekeztek mindenki számára érdekes programokkal készülni. Fontos szempont volt, hogy helyi- és kistérségi tehetségek is megmutassák tudásukat. A színpadra elsőként Pető András, helyi bűvész állt bámulatos bűvésztrükkjeivel. Őt követte a bordányi taggal is büszkélkedő Poén Partizánok is, akik stand up show-val szórakoztatták a közönséget.  Az együttes egyik tagja, a helyi Szűcs Dávid volt a délután és az este házigazdája is. Az esti programot az üllési Rézhúros Banda nyitotta egy egyórás népzenei koncerttel, ahol rengeteg népdalt adtak elő. A színpad ezután a Bermuda együttesé volt, akik a rádiókból is ismert slágereikkel teremtettek jó hangulatot a folytatáshoz, ugyanis utánuk a Kies zenekar rock-koncertjére tombolhatott a fiatalság. A nap folyamán a jelenléti íveket kitöltő fiatalok között a Club1001 felajánlásával belépőjegyeket sorsoltak ki a szervezők az esti Morajlás After-partyba. Késő este a Kies koncertje után, Swnt3k, helyi Dj állt a lemezjátszók mögé és egy warm up partyval alapozta meg mindenki hangulatát a Morajlás Afterhez, amit a Club 1001 szervezett. A rendezvény ideje alatt a Senkinek Sem Art egyesület utcai grafikákat készített a Park téren, melyek azóta is megtekinthetők a téren.  A kíváncsi érdeklődők is kipróbálhatták a graffitizést, nekik is tartott egy rövid foglalkozást az egyesület. Ezen kívül a Csongrád Megyei Esélyteremtési és Önkéntes Ház kézműves foglalkozást tartott a gyerekeknek. Lehetőség volt arcot festetni és csillámtetkót készíttetni is.

A szervezők rengeteg segítséget kaptak a rendezvény lebonyolításához. Ezúton is köszönjük a Faluháznak, Bordány Nagyközség Önkormányzatának, a Bordányi Településfejlesztő Kft-nek, Fodor Balázsnak, Rácz Józsefnek és a Club1001-nek.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support