Június 7-én, pénteken a bordányi Pünkösd Feszt megnyitó ünnepségét követően az ünneplő tömeg mazsorettek  és fúvósok kíséretében a bordányi Aprajafalva Óvoda és Bölcsőde épületéhez vonult át, ahol ünnepélyes keretek között vehették birtokba a helyi gyerekek és az ott dolgozók azt a két új csoportszobát, valamint a kibővített konyhát, amelyet TOP forrás segítségével tudott megvalósítani a helyi önkormányzat. A szalagot Kakas Béla a Csongrád Megyei közgyűlés elnöke, Tanács Gábor polgármester és Lázárné Borbola Márta intézményvezető vágták át. A két csoportszobának köszönhetően újra egy épületegyüttesben tudnak majd foglalkozni az óvodásokkal a szakemberek, mint ismeretes, korábban a magas létszám miatt a Dózsa téri Közösségi Ház épületében voltak elhelyezve a nagycsoportos ovisok. A konyha bővítésére azért került sor, mert annak kapacitása nem volt elegendő az egész bölcsődei és óvodai létszám ellátásához. A most mind alapterületében, mind eszközeiben kibővült konyhában már minden gyermekre tudnak majd főzni az épületben, nem kell külső szolgáltatót igénybe venni.

A szalagátvágást követően mindenki bejárhatta a csoportszobákat és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségeket. Ezt követően különböző foglalkozások, ugrálóvár és a Sajtkukac együttes koncertje szórakoztatták a gyerekeket.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support