Idén immár huszonhetedik alkalommal került megrendezésre Bordányban a pünkösdi faluünnep, melyben számos helyi kezdeményezés, esemény került beépítésre. Június 7-én, pénteken délután hivatalosan is megnyitotta kapuit a négy napon át tartó Pünkösd Feszt. A rendezvény előtt az ÖNO épületében a „12 hónap kincsei” című kiállítást mutatták be az érdeklődőknek. Az ünnepség megnyitójára a Szent István téren került sor, amely Tanács Gábor polgármester köszöntőjével, Kakas Béla a Csongrád Megyei Közgyűlés Elnöke és B. Nagy László Országgyűlési képviselő ünnepi beszédével vette kezdetét. A megnyitót követően került átadásra a díszpolgári cím. Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete idén Godó Lajosnak ítélte oda az elismerést.

Ezt követően a mazsorettesek és mórahalmi fúvósok kíséretében átvonultak Apraja-falvára, ahol átadásra került a megújult óvodai és bölcsődei épületrész. Az ünnepséget az óvodás gyerekek műsora, a mazsorettek és a Sajtkukac duó gyermekzenekar előadása színesítette.

A szalagot Kakas Béla a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Tanács Gábor polgármester, valamint Lázárné Borbola Márta óvodavezető vágták át. Az átadót követően a jelenlévők birtokba vehették az új épületet.

A Pünkösd Feszt második napján, június 8-án zenétől és vidámságtól volt hangos a Park tér. Ezen a napon tartotta 16. Népzenei találkozóját a Borostyán Dalkör, amely a szabadtéri sátor alatt került megrendezésre. Sok vendéget fogadhattunk, akik bemutatták műsoraikat, ezzel is emelve a nap hangulatát, valamint a vacsora és az azt követő mulatság sem maradhatott el.

A népzenei találkozóval egyidejűleg zajlott a Foliaplast-Bordány SK-Ruzsa megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzés, amely a hazaiak javára 6-0-ra végződött.

A vasárnapi program 9 órakor a sportcsarnokban kezdődött a XV. Szabó Ferenc férfi kézilabda emléktorna mérkőzéseivel, amin három csapat vett részt. A torna olyan családias hangulatú volt, hogy mindhárom csapat – a Tiszaalpár, a Kiskunfélegyháza és a Bordány is – első helyezést kapott.

Eközben a templomban 9:30-tól elsőáldozás és ünnepi szentmise kezdődött.

Délután a Park téren motoros találkozóval és felvonulással folytatódott a programsorozat, ezt követően kiállítás megnyitókra került sor a Faluházban. A rendezvény ideje alatt folyamatosan megtekinthették a bögrekiállítást és az iskola tanulóinak műveit.

A színpadi produkciók 15:00-kor kezdődtek, először az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei mutatták be műsorszámaikat. A diákműsort követően a Buke Reikon karate egyesület tagjai tartottak karate bemutatót. Ezután a Borostyán Dalkör lépett színpadra. 17 órakor az algyői Parlando Énekegyüttes operett- és sanzon bemutatója szórakoztatta a nézőközönséget. Fellépett még az X-Faktorból megismert Kocsis Tibor. Ezután az ugyancsak X-Faktorból megismert Stolen Beat együttes tartott élő koncertet. Az estet a Suncity Brass fúvószenekar zárta az egy órás élő koncerttel, mellyel a nézőközönséget is táncra perdítették. A hajnalig tartó utcabálra a Coco Bongo zenekar adta a talpalávalót.

A hétfői nap hagyományosan a mezei futóversennyel indult, a verseny 9:00 óra után vette kezdetét, amelyen a jó időnek köszönhetően 862 futó állt rajthoz. A futást megelőző percekben került sor a „Bordány Sportjáért“ díj átadására, melyet idén Sándor Zoltán vehetett át a helyi sportért végzett példamutató, lelkiismeretes munkájának elismeréseként.

A futóversenyen nyolc különböző kategóriában díjazták a leggyorsabbakat. Kölyök korcsoportban a lányok közül az 1. helyezést Rácz Milana Alexa, a 2. helyezést Csuka Dorka, a 3. helyezést Tóth Veronika vitte el, a fiúk közül 1. helyezett Lakatos Nikolász, 2. helyezett Dankó Barnabás, 3. helyezett Horváth András lett.

Gyerek korcsoportban lányok közül az 1. helyezett Nógrádi Lilla, a 2. helyezett Nógrádi Blanka, a 3. helyezett Mosó Cynthia lett, míg a fiuknál 1. helyen Hődör Dávid Zalán, 2. helyen Balogh Dominik, a 3. helyen pedig Pigniczki Máté ért célba.

Nebuló korcsoport lány kategóriában az 1. helyezett Mosó Sophia, a 2. helyezett Magyar Lili, a 3. helyezett Sándor Anna lett, a fiúknál 1. helyen Farkas Samu Dániel, 2. helyen Bernáth Erik, végül 3. helyen Vőneki Barnabás végzett.

Junior korcsoportban a női részlegen 1. helyezett Dobó Evelin, 2. Valkár Anna, 3. Kálmán Anita lett, a férfiaknál 1. helyen Rácz Gellért, 2. helyen Czékus Péter, 3. helyen Martonosi Kristóf ért célba.

Fiatal felnőtt kategória női résztvevőiből 1. helyezett Tóth Éva, 2. helyezett Godó Edit, 3. helyezett pedig Csurgóné Zsemberi Adrienn lett, férfiaknál 1. helyezett Makra Zsolt, 2. helyezett Popovics Marcell, 3. helyezett pedig Bálint Máté lett.

Felnőtt kategória női résztvevőiből 1. helyezett Pesti Erika, 2. helyezett Nógrádiné Bálint Melinda, 3. helyezett Molnár Tímea lett, míg a férfiak közül 1. helyezett Dániel Artúr József, 2. helyezett Nógrádi Zsolt, 3. helyen Rózsa Róbert végzett.

Szenior kategóriában női részlegen 1. helyezett Balogh Magdolna, 2. helyen Sólyáné Sárközi Ágnes, 3. helyen Kocsis Erzsébet végzett, míg a férfiaknál 1. helyezett Vőneki Zoltán, 2. helyezett Rácz Róbert, 3. helyezett Borbély Imre lett.

Szépkorú kategóriában a női részlegen 1. helyezett Joó Kálmánné, 2. helyezett Császár Antalné, 3. helyezett Szabó Lászlóné lett, míg a férfiaknál 1. helyezett Kálmán Szilveszter, 2. helyezett Sándor György, 3. helyezett Fogl Ferenc lett.

Legfiatalabb induló lányok részéről Újvári Gréti, míg a fiúk részéről Undi Benedek volt. A legidősebb induló női résztvevő Tóth Györgyné, míg a férfiak részéről Sándor György volt.

Az alsós osztályok közül a legtöbb embert a 3. a osztály, a második legtöbb embert az 1. osztály, a harmadik legtöbb embert a 2. osztály mozgósította. A felsős osztályok közül a legtöbb embert az 5. osztály, a második legtöbb embert a 7.b osztály, a harmadik legtöbb embert a 7.a. osztály toborozta a Pünkösd Feszt Mezei futóversenyén. Jutalmuk 40.000-30.000-20.000 Ft osztálypénz. Gratulálunk a nyerteseknek!

A futóverseny után a zákányszéki Zabosfa zöldség-gyümölcs turmixait lehetett megkóstolni. A Faluházban lehetőség nyílt a doktornők szervezésében Inbody testösszetétel mérésre. A futás után megmaradt felesleges energiákat Gut Gabival vezethették le a tornázni vágyók.

Kerékpárkerékpár állapotfelmérésre is lehetőség nyílt a Bordány Bikes és Tari Attila jóvoltából. Ezen kı́vül görkoris bemutató volt Lavner Endrével, a Viking Korisuli oktatójával, valamint rendőrségi bemutató Dr. Pőcze Tünde rendőr őrnaggyal. Kálmán Kamilla a Cifra Szoba vezetője kézműves foglalkozást tartott, de a bordányi Család és KarrierPONT is képviseltette magát a játékos délelőttön.

A sportcsarnokban 10 órától az V. Börcsök József kézilabda emléktornán merhették össze tudásukat a csapatok. Az első helyet idén a Mórahalom 2 hódította el, második a MóBoUpgrade, harmadik Kiskunfélegyháza lett, negyedik a Bordány2, végül ötödik helyen a Bordány1 csapata végzett.

A délutáni programok 15 órakor kezdődtek Varga Rudi és bandájával, akik csaknem 2 órán keresztül szórakoztatták a közönséget.

A bordányi CSAKpont szervezésében gyermekfoglalkoztató várta a kicsiket és nagyobbakat.

A koncert után került sor a Foliaplast-Bordány SK utánpótlás focistáinak díjazására. A Foliaplast-Bordány SK labdarúgói az eddigi évekhez képest is sportolói létszámban és az eredményekben is előreléptek. A 2018/19-es évadban összesen 178 aktív sportoló vett részt a klub mindennapjaiban a legkisebbektől egészen a felnőttekig!

U7-es, U9-es focistáink Kis Levente vezetésével a Bozsik Program küzdelmeiben, illetve a Megyei Liga sorozatban vesznek részt szép eredményekkel. Az U11-es és az U13-as korosztály Retek Flórián edző munkájának köszönhetően készül fel a Bozsik Program eseményeire, illetve a nagyobb korosztály képviselői már az előkészítő bajnokságban is szerepelnek. U19-es gárdánk feljutó csapatként ért el szép sikert, Puskás István együttese 6. helyet szerezte meg a korosztályos bajnokságban. Női felnőtt csapatunk, Rácz Tamás edzővel egy nagyon szép hatodik pozícióval zárta a szezont, ami az egyesület eddigi legjobb eredménye. Megye III-as felnőtt focistáink, Rácz Zoltán csapatvezető vezetésével a tegnapi napon aratott győzelmüknek is köszönhetően jövőre is jogot szereztek a harmadosztályú indulásra. Megyei I. osztályban a Foliaplast-Bordány SK a negyedik helyet szerezte meg. Dr. Tóth János edző csapata az elmúlt közel húsz év legjobb eredményét állította be ezzel, hiszen legutóbb ebben a pozícióban az 1999/2000-es bajnokságban zárt a gárda.

17 órakor a Zsombói néptáncegyüttes következett. A táncműsor után Szabó Ádám lépett színpadra, aki 5 év elteltével ismét visszatért Bordányba. A Zaporozsec zenekar egy pörgős bulit rendezett a Park téren a koncertjével. Az estet és az idei Pünkösd Fesztet a USNK élő koncertje zárta. A rapduó várva várt fellépését a lányok sikoltozva fogadták, a koncert után kígyózó sorban várták, hogy közös fényképet készíthessenek az énekesekkel.

A fesztivál alatt lebomló ökopohárból ihattak üdítőt, valamint rizstányérból ehettek ételeket a bordányiak.

A Pünkösd Feszt támogatói voltak: Bordány Község Fejlődéséért Közalapítvány, Bordány Nagyközség Önkormányzata, Bordány Sportjáért Alapítvány, Cifra Szoba, Coop Szeged Zrt., Császár Béláné, Csillagvirág Bt., Egérház Alapítvány, Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet, M és Társa Kft., Mester Alkusz Kft., Pintér Tibor, Privát ABC – Bordány, Rácz Gyula péksége, Stop Cukrászda, Virág-Dísznövény Áruda Bordány.

Köszönjük támogatóink segítségét!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support