A Nyári Napközis és Faluvédő Tábor immáron 20. alkalommal került megrendezésre a Faluházban, melynek témája idén a kalózok köré épült. Az első napon a 42 résztvevő csapatokat alkotott és elkészítették a névkártyákat, majd csapatnevet találtak ki. Minden reggel egy ébresztő tornával indult, hogy mindenki energiával telve induljon a napnak. Ezt követően kint a szabadban számos játék várta a táborlakókat, legjobban a számháborút és a vízibomba csatát élvezték. Ebéd után, mint minden nap megnézhettek egy-egy animációs filmet, majd különböző közös játékkal pl.: foci, kosárlabda, fogócska zárták a napokat.


A keddi napot kipihenten, újult erővel kezdték a gyerekek. Érkezés után a táborlakók buszra szálltak, ami meg sem állt Bajáig. Baján egy egyórás dunai hajóút várta a táborozó kis kalózokat. A hajókázás után a Pandúr-falu Ökoparkot és kilátót látogatták meg, ahol elfogyasztották az ebédet, majd felfedezték a park minden zugát. Dél-után fáradtan, de sok élménnyel gazdagodva ültek fel a buszra.


A szerdai napon a reggeli torna után traktorral látogattak ki a Hermina tanyára. Ezúton is köszönjük Lovai Misi bácsinak és csapatának a segítséget! A tanyán sorversenyen vehettek részt, amelyet nagyon élveztek mind a gyerekek, mind a segítők, sokat nevettünk a mókás ügyességi feladatokon. A feladatok listáján szerepelt sükettelefon, harisnya kugli, labdadobálás, pallón átkelés is. A győztes csapat jutalma 1-1 csoki volt. A délután folyamán különböző környezettudatos játékot játszottak a táborozók. Többek között műanyag palackokból kellett valamilyen, a kalózkodáshoz kapcsolódó eszközt készíteni. Készült hajó, távcső, kincsesláda és tutaj is.


A csütörtöki nap biciklitúrával kezdődött. Mindenki a saját biciklijével indult el az üllési tóhoz, ahol az egész délelőttöt eltöltötték. A tó partján labdáztak, játszottak és számháborúztak. Nagyon jól bírták a gyerekek az utat, de a szervezők fel voltak készülve minden eshetőségre. Külön autóval is jöttek segítők, ha bármi gond adód-na, rögtön tudjanak segíteni. Délután pihenésképp már a Faluházban megnéztek egy mesét, majd kincsesládát és szemfedőt készítettek a kalózok. A láda elkészítése után kincskeresés vette kezdetét, ami után mindenki meg is tölthette a saját ládáját mindenféle kinccsel.


Péntekre vizes napot terveztek a táborozóknak a szervezők. Reggel ismét tornával indították a napot, ekkor már a szervezők vízibomba gyártásba kezdtek így a gyermekek hatalmas csatát vívtak. Ebéd után mesenézés volt a program. A pihenés után a táborvezetők és a táborozók közösen fociztak, kosaraztak, labdáztak.

Ez után mindenki hazament felfrissülni, majd 19 órakor volt gyülekező, ekkor a szülők elkezdték felállítani a sátrakat az alváshoz. Ezt követően közösen megnézték a táborvideót, majd a szervezők vendégül látták a szülőket is, a menü pizza volt, amely kicsiknek és nagyoknak is nagyon ízlett. Amikor a szülők hazamentek, a gyerekeknek lehetőségük volt részt venni egy éjszakai szellemtúrán, ahová megint csak a Hermina tanyához mentek a bátor jelentkezők. Mindenki jól érezte magát, reméljük jövőre megint találkozunk!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support