Mint arról már korábban is beszámoltunk Bordány Nagyközség Önkormányzatának megrendelésére szeptember elejére elkészültek az iskolaudvar felújításának vázlattervei, amelyeket a kecskeversenyen tekinthettek meg az érdeklődők. A terveket Simó Anna és Ádász Flóra készítették, figyelembe véve az udvar adottságait. A tervek rajzolásánál kiemelt szempont volt, hogy az udvar ne legyen túlzsúfolt, a gyerekek mozgásigényét is ki tudja elégíteni. Külön figyelem irányult arra, hogy iskolánk művészeti iskola, így lehetőség legyen az udvaron a különböző művészeti ágak bemutatkozására. A terület alkalmassá válik kisebb szabadtéri rendezvények megrendezésére is. 

A tervekről a kecskeversenyen résztvevők véleményt mondhattak. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett. A gyerekek közül többen hitetlenkedtek, azaz elképzelni sem tudják, hogy ilyen szép udvaruk lehet. A hónap során a tervezők bevonásával folytatódik majd a véleményezés.

Tanács Gábor polgármester elmondta, noha az iskola fenntartási és működtetési feladatait teljes mértékben a Szegedi Tankerület vette át, az önkormányzat továbbra is fontosnak tartja a bordányi iskola fejlesztését. A Bordány Ifjúságáért Alapítvány és az iskolát működtető tankerület is maximálisan a fejlesztés mellé állt. Jelenleg pályázati forrást keresnek, melyből a remények szerint minél előbb meg tud valósulni a gyerekek és a pedagógusok közös álma. 

A polgármester szeretne még pár egyeztetést lefolytatni elsősorban a gyerekekkel, hiszen -mint mondta- ez a projekt róluk szól. A beérkezett további javaslatok, ötletek természetesen beépítésre kerülnek a koncepcióba. Ezt követően megkezdődik a kiviteli tervek elkészítése, ezután a végleges költségvetés is rendelkezésre állhat majd. 

Az iskolaudvar fejlesztéséhez az önkormányzat senkitől nem kér pénzt, ha valaki szeretné támogatni az elképzeléseket, azt az iskola alapítványán keresztül teheti meg vagy az adójuk 1%-ának felajánlásával (adószám: 18461637-1-06), vagy közvetlenül a Bordány Ifjúságáért Alapítvány bankszámlaszámára való utalással (57600022-10051148).

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support