A tervek szerint a jövő héten indulhat meg a külterületi utak szokásos őszi karbantartása. Ez a dűlőutakon kisebb fennakadásokat okozhat majd, a lakosok türelmére is szükség lesz. A remény szerint segítették volna a munkát az őszi esők és a kisebb talajmenti fagyok is, és az miatt is október második felére hagyták a felújítást, hogy minden gazda még az útjavítás előtt kiszállíttassa a trágyát a földjére, mert a megpakolt szerelvények egyből szétvágnák a rendbe rakott utat. 

Az Időkép előrejelzése szerint október azonban száraz hónap lesz, és legközelebb csak novemberben lesznek talajmenti fagyos napok, így az időjárás az idén sem kedvez a földutak tömörítésének. Bízunk benne, hogy a földutakon közlekedők élnek a “több nyomon járj” elvével, és így minél később alakulnak ki nyomvályúk az utakon.

Bordány külterületén közel kilencven kilométeres földúthálózat fut, az utak karbantartására szinte sosem megfelelő az időjárás, hiszen nagyon magas a száraz napok száma. A homokot ilyenkor csak ide-oda dúrni lehet, ezt követően azonban személyautóval és biciklivel sem lesz jól járható az út. Az esőzések utáni javítás pedig azért nehézkes, mert egyrészt kevés az eső, másrészt a kilencven kilométert nem lehet pár nap alatt egyszerre rendbe tenni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support