Egyre inkább automatizálják a készpénzhez jutást és a készpénzbefizetést a magyar bankok. Míg a készpénzfelvétel egy automatából már teljesen természetes folyamat, a készpénzbefizetés még sokak számára idegen, pedig a jó hír, hogy sorban állás nélkül, azonnali elérhetőséggel megvalósulhat.
A bordányi automata is alkalmas készpénzbefizetésre, sőt a saját számla mellett novembertől már bármely K&H-nál vezetett számlára kezdeményezhető ATM-en keresztül befizetés, akár a megszokott bankfióki nyitvatartási időn túl (tehát este vagy hétvégén) is: ehhez egyszerűen csak be kell írni az adott számlaszámot az érintőpanelek segítségével. Amellett, hogy nem kell sorban állni, a befizetett összeg azonnal elérhető lesz a számlán, és ráadásul költségkímélő, hiszen a szolgáltatás díjmentes. A bordányi automatát a K&H Bank működteti. Aki december 31-ig nyit számlát a banknál, most 20 000 forint jóváírást kap, és bankügyeit bárhol és bármikor mobilbankon keresztül is intézheti.
A készpénz befizetési szolgáltatás magánszemélyek mellett kifejezetten előnyös olyan vállalkozások számára is, akik rendszeresen befizetik készpénzforgalmukat számlájukra, esetleg több telephelyen működnek, több helyszínen keletkezik befizetendő bevétel, vagy rendszeresen fizetnek be üzleti partnereik K&H-nál vezetett bankszámláira. A pénzforgalmi számlához több bankkártya is igényelhető, melyek megfelelő beállítások mellett csak befizetésre használhatók, így a vállalkozás munkatársai önállóan, akár naponta elvégezhetik a bevételek befizetését. A szolgáltatás bankfióki nyitvatartási időn túl, hétvégéken, munkaszüneti napokon is használható, a befizetett összeg azonnal elérhetővé válik, de a jóváírás értéknapja hétvégén, illetve munkaszüneti napokon a következő munkanap lesz.
Nemcsak a K&H-nál, hanem a teljes magyar piacon is hódítanak a befizetős ATM-ek. Az idei első félévben magyar bankkártyákkal belföldön összesen közel 2,9 millió alkalommal több mint 546 milliárd forintot fizettek be az automatákba. Ez azt jelenti, hogy az ATM-es befizetések száma éves összevetésben 57 százalékkal emelkedett 2018 első félévéhez képest, a befizetések összege pedig 61 százalékkal gyarapodott. Az őstermelők, gazdálkodók mindegyike rendelkezik lakossági bankszámlával, és szerencsés esetben a fizetéseknél legtöbbször már kártyát használnak. Ha valakinek eddig szüksége volt készpénzre, akkor megkereste a legközelebbi ATM-et, és felvette a szükséges összeget. Ma már azonban pénzfelvét helyett inkább befizetésre használják az automatát, azaz a termény értékesítésből befolyt pénzt is biztonságba helyezik.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support