December 12-én, csütörtökön ülésezett Bordány Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete. Az év utolsó ülésén tizenegy napirendi pont megtárgyalása várt képviselőinkre.
Elsőként a polgármester beszámolója hangzott el a két képviselő testületi ülés közti fontosabb eseményekről, polgármesteri döntésekről. A polgármester tájékoztatást adott a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat bizottságainak döntéseiről.
A második napirendi pontban az önkormányzat által végzett közműépítésekhez kapcsolódó közműfejlesztési hozzájárulásról szóló rendelet módosításáról döntöttek. Ez azért is aktuális, mert a jövő évben megvalósuló útfejlesztések lakossági hozzájárulásait ezen rendelet alapján tudja majd érvényesíteni a jegyző. A legfontosabb egyik módosítás, hogy a közműfejlesztési hozzájárulás összegét a Költségvetési rendeletben szabályozzák majd, illetve hogy bizonyos feltételek mellett lehet majd részletfizetést is kérni.
A harmadik napirendben a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának, megszegésének jogkövetkezményeiről szóló rendelet módosítását fogadták el a képviselők. A módosító rendelet megalkotásának fő oka az volt, hogy a 2020. január 1. napjával hatályba lép a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló 2017. évi CXXV. törvény, amely alapvető szabályokat határoz meg a közigazgatási eljárások szankciója tekintetében. Az új törvényi rendelkezések befolyásolják a jelenleg hatályba lévő önkormányzati rendeletet, az önkormányzati rendelet és a törvényi szintű szabályozás közötti összhang megteremtését szolgálja a módosító rendelet elfogadása.
A negyedik napirend keretében közterületek,- és településrészek elnevezéséről döntöttek. A Bordány 103 /33, 103/34, 103/35 hrsz-ú ingatlanok “Beltelek utca”, míg a 33, 017, 018 hrsz: „Mező dűlői út”, a 0163 hrsz: „Bordány dűlői út”, a 303, 0109/3, 0101 hrsz: „Seregélyes dűlői út” nevet kapták. Az ötödik napirendi pontban Tanács Gábor polgármester a lakóhely környezeti állapotáról valamint a környezet védelméről szóló beszámolóját tárgyalták, a hatodik napirendi pontban társulási megállapodások módosításáról döntöttek képviselőink.
A hetedik napirendi pont a Bordányi Polgármesteri Hivatal Iratkezelési Szabályzatának felülvizsgálatáról szólt.
A nyolcadik napirendi pontban az önkormányzat 2020. évi költségvetési gazdálkodásának átmeneti szabályozásáról döntöttek, hiszen a jövő évi költségvetést majd csak február elején fogadja el az önkormányzat.
A kilencedik napirendi pontban Bordány Nagyközség Önkormányzat 2020. évre vonatkozó belső ellenőrzési tervét fogadták el képviselőink, míg a tizedikben a képviselő-testület 2020. évi ülés-, munka és rendezvényterve került véglegesítésre és elfogadásra. A tizenegyedik, egyebek napirendi pontban többek között a közvilágítási hálózat fejlesztéséről született döntés, miután a szolgáltató az önkormányzatnak is kedvező ajánlatot adott. Hamarosan a Kossuth utca két végén, a Széchenyi utcában valamint a Béke dűlői iparterületre vezető úton lesz bővítés.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support