2020. március 17. napján lépett hatályba az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében el-rendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020. (III.16.) Korm. rendelet, amely a szolgáltató egységekre az alábbi szabályokat határozza meg:
1. Vendéglátó üzletben 15:00 óra után 06:00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tilos tartózkodni. Ez alól mentességet jelent az élelmiszer elvitelre történő megrendelése és átvétele, annak megfizetése időtartamára.
2. A rendszeres zenés, táncos rendezvények hely-színén tartózkodni tilos. Rendezvény helyszínén tartózkodni tilos. (Nem minősül rendezvénynek a vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és a temetés. Sportrendezvény nézők nélkül zárt körülmények között tartható meg.
3. Tilos a látogatása az előadóművészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott eseménynek, az ott foglalkoztatottak kivételével.
4. Az élelmiszert, az illatszert, a drogériai termékeket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírtermékeket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet, az üzemanyag-töltőállomás és a dohánybolt kivételével 15:00 óra után 06:00 óráig az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos.

A Kormány rendelet rendelkezik arról, hogy a fenti pontok megsértése szabálysértés, mely esetén a rendőrség által pénzbírság szabható ki.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support