Az önkormányzati választásokat követően az újonnan megválasztott képviselő-testületnek hosszú távú fejlesztési elképzeléseit a jogszabályoknak megfelelően gazdasági programban kell rögzítenie. Minden gazdasági program vagy fejlesztési terv a képviselő-testület megbízatásának időtartamára vagy esetlegesen az azt meghaladó időszakra szól, tehát a bordányi képviselőknek egy legalább 2024-ig szóló programot kell elfogadniuk. Ez a program helyi szinten határozza meg mindazokat a célkitűzéseket és feladatokat, amelyek a helyi önkormányzat költségvetési lehetőségeivel összhangban, a helyi társadalmi, környezeti és gazdasági adottságok átfogó figyelembevételével a helyi önkormányzat által nyújtandó feladatok biztosítását, színvonalának javítását szolgálják. Mivel a törvény szerint a gazdasági programot a képviselő-testület az alakuló ülését követő hat hónapon belül el kell, hogy fogadja, a bordányi elképzeléseket is legkésőbb április 20-ig kell tárgyalni, és elfogadni . 

“Az új gazdasági program teljes egészében a korábbira épül, annak felülvizsgálata, folytatása lesz.” – mondta el Tanács Gábor polgármester.

“A stratégiai célok nem változtak, eredetileg úgy tervezték a képviselő-testület tagjaival, hogy finomhangolásokra kerül sor” – tudtuk meg a településvezetőtől.

A legnagyobb bizonytalanságot a korona vírus járvány miatti kialakult gazdasági helyzet okozza. Egyre jobban úgy tűnik, hogy a településeknek még nagyobb hangsúlyt kell majd helyezniük az önellátásra, a belső piacok erősítésére, illetve a mezőgazdaságban megtermelt zöldség és gyümölcs feldolgozására.

Bizakodásra ad okot, hogy nemrég jelentették be hogy a kormány egy nagy gazdaság újraindítási akciótervet készít. A terv azt célozza, hogy az ország összes monetáris és fiskális erőforrását a gazdaság újraindítása érdekében úgy használják majd fel, hogy ez által a lehető legnagyobb lökést adják a magyar gazdaságnak. Az akciótervet várhatóan április 6-án jelentik be, így annak elemei így még beépíthetőek lesznek a bordányi programba is.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support