A veszélyhelyzet miatt nem nyit újra a Dózsa téri kispiac és egyelőre a termelői piac sem a Kistemplomtanya téren. A helyi termelők számára továbbra is a háztól értékesítést, illetve a házhozszállítással való eladást javasolja az önkormányzat annál is inkább mert az elmúlt napokban jelentős csökkent a közterületeken a forgalom, a kijárási korlátozás érvénybelépését követően egyre kevesebben járnak többek között vásárolni is.

A koronavírus járvány miatt mind a Dózsa téren, mind a Kistemplomtanya téren a korábban meghirdetett helyi rendelkezések maradtak érvényben, azaz továbbra sem működik hivatalos piac. Ennek több oka van. Egyrészt a járvány miatt olyan plusz intézkedéseket kellene bevezetni, amelyeket jelenleg kapacitáshiány miatt nem tud megvalósítani az önkormányzat. Másrészt a piacon korábban is nagyon kevesen árultak zöldséget vagy gyümölcsöt sokkal jelentősebb volt a ruházati és iparcikk értékesítés.

A helyi termelők számára jó hír viszont, hogy az önkormányzat a kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt nem kér közterület használati díjat azoktól, aki saját portájuk elé pakolják ki portékájukat. Ezért azt javasoljuk, ha bármilyen termékük van eladó azt értékesítsék a háztól. Ugyancsak megfontolandó, remek lehetőség, hogy heti egy-két alkalommal előre rendelést követően a gazda házhoz szállítja a terményeit a vevőknek. (Figyelem a különböző műszaki cikket, használati tárgyakat árusítóknak továbbra is engedélyt kell kérniük és közterület használati díjat kell fizetniük!)

Mivel a faluban nem olyan nagyok a távolságok, sokkal biztonságosabbnak tartjuk a háztól való értékesítést, még inkább a házhozszállítással történő értékesítést mint a piacozást. Így egyszerre nem találkoznak sokan egy adott területen, nem kell attól félni, hogy túl közel kerülnek egymáshoz a vevők. A településre a piac miatt máshonnan nem érkeznek eladók, így a vírus terjedésének akadályozása érdekében továbbra is alacsony lesz a külső kontaktok száma.

Az önkormányzat ingyenesen biztosít hirdetési lehetőséget minden bordányi gazdának, akik 100 karakterben tudják közzétenni mijük van eladó és megadva telefonszámukat azt akár előrendelhetik is tőlük a vásárlók. A hirdetések a település honlapján, illetve a hetente megjelenő Bordányi Hírekben lesznek elérhetőek! A hirdetéseket a naplo@bordany.hu email címen vagy a 30/6216317 telefonszámon tudják leadni.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support