Településünk 1950. augusztus 9-én alakult önálló községgé. Ez alkalomból egy kalandos utazásra hívjuk Önöket. Bizonyára sokunk padlásán, pincéjében bujkálnak régi emlékek, tárgyak, rajzok, dokumentumok településünk mindennapjairól. Az elmúlt 70 évben rengeteg települési, baráti, iskolai, óvodai rendezvényen, táborban, egyházi szertartáson vehettünk részt, új épületek épültek, míg mások már nem láthatóak, melyekről minden bizonnyal készültek fotók, emléktárgyak. Ha különleges kincsre bukkant, amelyet velünk is megosztana, a következőket kell tennie:

Vegyen egy fehér papírlapot (ha méretesebb az emlék, akkor egy fehér abroszt), és arra helyezze a kincset és készítsen róla egy jó minőségű fotót. Jegyezze fel a következőket olvashatóan egy papírlapra vagy küldje el az alábbiakat elektronikus formában: Hol készült? Mikor készült? Kinek a tulajdona? Milyen típusú dokumentum: képeslap, levél, térkép vagy valami egyéb? Mekkora? (Adja meg a méreteit!)

Ha 1950 előtti emléket talál, azt se hagyja elveszni, várunk minden az önállóvá válás előtti ereklyét is a Kistemplomtanya-központ, illetve a Dudáskápolna vagy Dudásközpont időszakából.

A járványhelyzet miatt a fényképet e-mailben küldjék el a konyvtar@bordany.hu e-mail címre, a levélben adja meg nevét, lakcímét és telefonszámát is.

A legeredményesebb kutatókat díjazzuk! Jó kalandozást kívánunk!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support