Az elmúlt időszak sokunk számára a visszahúzódást, az elcsendesülést és egy kicsit a lelassulást is elhozta. A nyilvános szentmisék felfüggesztése miatt a templom környéke is csendesebb lett. De terveinket, álmainkat és reményeinket nem kell szüneteltetnünk. Várjuk az újrakezdést, az újraélesztést, amikor ismét közösségben találkozhatunk. Amíg ez a pillanat el nem érkezik, addig egyházközségünk nagy örömét szeretnénk megosztani.

A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. pályázata révén 3,5 millió Ft állami támogatást kaptunk templomunk kis orgonájának felújítására és a bővítés megkezdésére. Így az eddigi nagylelkű adományok és az elnyert támogatás révén elérkezett a pillanat, hogy nekikezdhettünk a munkának. A napokban már járt is itt az orgonaépítő, és hozzálátott a munkálatok előkészítésének, melynek végeredményeként új elektronikát kap és teljesen megújul a Győrből kapott hárommanuálos játszóasztal. Erről megszólaltathatóvá válik a jelenlegi hangszerünk, immár megújult és korszerűsített állapotban. A folyamat végére elkészül a bővítés látványterve is, valamint megvásároljuk a 2. ütemhez szükséges speciális orgona-alkatrészeket is.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítségét és adományát, mely által ezt a munkafolyamatot elindíthattuk. Bízunk abban, hogy a második szakasz megvalósításához is remélhetjük segítségüket és támogatásukat, hogy mihamarabb meghallhassuk a megújult és kibővült hangszer hangját. Hisszük, hogy a közös fáradozásunk e nemes ügyért a közösségünket is építeni és erősíteni fogja.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support