Mint arról már korábban is beszámoltunk, Bordány Nagyközség Önkormányzata a Belügyminisztériumtól az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására még a múlt évben kiírt pályázat sikerességének köszönhetően közel húsz millió forint összegű támogatást nyert a nagyközség óvodájának felújításra. A munkálatokat hétfőn kezdte meg a kivitelező NorboÉP Kft.

A fejlesztés keretében az Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde négy csoportszobájához tartozó régi vizesblokkok és öltözők teljes körű felújítására, valamint az épületrész központi fűtésének korszerűsítésére, az épületrész gázkazánjának cserére kerül sor. A munkákat a vállalt szerződés alapján legkésőbb május 31-ig kell befejeznie a vállalkozónak.

A négy szociális helyiség felújításával, illetve a fűtéskorszerűsítéssel a bordányi óvoda és bölcsőde nagy felújítási és bővítési programja szinte teljesen lezárul. Az elkövetkező időszakban még az udvar felújítását, többek között locsolórendszer kiépítését és a kültéri játékok cseréjét, felújítását szeretnénk megvalósítani. Ehhez abban az esetben tudunk hozzáfogni ha sikerül pályázati forrást találni.

– mondta el Tanács Gábor polgármester. A település vezető nagyon büszke az épületegyüttesre, szerinte a térség legszebb óvodája a bordányi. Arról nem is beszélve, hogy az új konyhában napról-napra nagyon egészséges és finom ételek készülnek a gyerekeknek – tette hozzá.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support