Mint arról korábban beszámoltunk, önkormányzatunk pályázatot nyújtott be a Magyar Falu program keretében a temető felújítására. Már akkor is leírtuk, hogy a temetkezési szokások megváltozása miatt egyre nagyobb igény van a hamvasztásos temetésekre. Ennek következtében az urnafalak az elmúlt évek során szinte teljesen beteltek Bordányban. A képviselő-testület még tavaly augusztus végén döntött az urnafal bővítéséről. Akkor az a döntés született, hogy a jelenleg meglévők mellé mindkét irányba újabbakat építtetnek, amelyet a Magyar Falu program keretében pályázati forrásból valósítanának meg. Sajnos időközben kiderült, hogy a pályázat nem nyert. A képviselő-testület a döntés kézhezvételét követően úgy döntött, nem várja meg az újabb pályázati lehetőséget, önerőből készítteti el egy helyi vállalkozóval a tizenhat férőhelyes bővítést. Örömmel számolunk be arról, hogy vállalkozó a napokban átadta a munkát. 

Ugyancsak ebből a támogatásból tervezték korábban a vizesblokk nyílászáróinak és szerelvényeinek cseréjét, valamint új padok telepítését és a ravatalozó hangtechnikai berendezésének fejlesztését is. Ezeket a terveket sem vetették el képviselőink, az újonnan kiírt felhívásra ismételten elkészül a pályázat, remélve, hogy az idén támogatást kapnak az elképzelések. A pályázati keretösszeg továbbra is ötmillió forint, és amennyiben támogatásban részesül a település, önerő nélkül valósulhat meg a temetőfejlesztés.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support