Bordány közösségi oldala a Bordány a Homokhátság Szíve is csatlakozott a Magyar Nemzeti Bank az azonnali fizetést népszerűsítő kampányához. Az oldal kedvelői ezen a héten összesen négy, a MNB által készített rövid reklámfilmet nézhetnek meg a közösségi oldalon, a legutolsó vasárnap délután kerül majd fel a közösségi felületre. 

A kezdeményezés célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét az Azonnali Fizetés nyújtotta lehetőségekre: a legfeljebb 10 millió forintos, elektronikus úton indított egyedi belföldi átutalások az év minden napján, 0-24 óráig, 5 másodperc alatt teljesülnek. Az Azonnali Fizetés újdonsága, hogy a bonyolult számlaszámokat is elfelejthetjük: ezentúl számlaszám helyett akár egy előre regisztrált e-mail címet, vagy telefonszámot is megadhatunk azonosítóként. Az azonnali fizetés maga a „készpénz nélküli készpénz”, hiszen kényelmes és versenyképes alternatívája a készpénzes fizetésnek.

Azonnali Fizetéssel az év minden napján, így hétvégén és munkaszüneti napokon is, a nap 24 órájában lehet fizetési megbízásokat indítani és fogadni. 5 másodperc alatt jut el a fizetési művelet összege a kedvezményezett számlájára, és ott azonnal felhasználhatóvá válik. A hagyományos bankszámlaszám mellett a kedvezményezett mobiltelefonszámának, e-mail-címének, adószámának vagy adóazonosító jelének megadásával is lehet utalni. Ezek a másodlagos azonosítók, amelyeket a számlavezető banknál lehet regisztrálni. A sikeres tranzakciókról az átutalást kezdeményező a számlatörténetből vagy a számlavezető banktól kapott értesítésből tájékozódhat, a sikertelen fizetésekről pedig minden esetben érkezik negatív visszajelzés. 

A magyarországi bankok számára az MNB rendeletben tette kötelezővé az Azonnali Fizetés elindítását, így március 2-ától minden pénzforgalmi szolgáltatást nyújtó szereplőnél automatikusan elérhetővé vált az új, gyorsabb és kényelmesebb rendszer. Felárat nem számolhatnak fel a pénzintézetek, egyszerűen az eddigi utalások helyébe az új, gyorsabb fizetési rendszer lép.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support