A Nyári Napközis és Faluvédő Tábor immáron 21. alkalommal került megrendezésre 2020. július 6.-10. között a Faluházban, mely idén az Égig érő tábor nevet kapta. Témája a csillagászat köré épült. Az első napon a 40 résztvevő csapatokat alkotott és különféle ismerkedős játékokat játszottak. Ezután elkészítették a névkártyákat, majd csapatnevet találtak ki és elkészítették a csapatzászlókat. Szebbnél szebb munkák születtek. Ebéd után, mint minden nap megnézhettek egy-egy animációs filmet. A mesenézés után a gyerekek a „Föld születik” kvízjátékot is kitöltötték egy megtekintett tudományos videó alapján. A délután többi részét a Faluház parkjában töltötték, fociztak, kosaraztak, ugrálóköteleztek.
A keddi napon a rossz idő miatt a traktoros kirándulás a Hermina tanyára elmaradt. Helyette a csapatok a könyvtárban kutakodtak és érdekes tudnivalókat gyűjtögettek az általuk kiválasztott bolygóról. Mesenézés után a délutánt a szabadban töltötték, számháborúztak és labdáztak a táborozók.
Szerda reggel a torna után buszra szálltak és az ópusztaszeri Csillag-ösvény Labirintust látogatták meg. Először a csapatok végigjárták az óriás labirintust, majd a Szeri csárdában elfogyasztották az ebédet. Délután kipróbálták a parkban található szabadtéri játékokat és a kisebb labirintusokat. A gyerekeket a rengeteg szúnyog sem tudta visszatartani a számháborútól.
A csütörtöki nap biciklitúrával kezdődött. Mindenki a saját biciklijével indult el az üllési tóhoz, ahol az egész délelőttöt eltöltötték. A tó partján labdáztak, játszottak és számháborúztak. Nagyon jól bírták a gyerekek az utat, de a szervezők fel voltak készülve minden eshetőségre. Külön autóval is jöttek segítők, ha bármi gond adódna, rögtön tudjanak segíteni. Ezúton is köszönjük a segítséget Kocsispéter Anettnak. Délután pihenésképp már a Faluházban megnéztek egy mesét. A tábor ideje alatt két gyermek is ünnepelte a születésnapját, nekik egy nagy csoki tortával kedveskedtek a szervezők, melyet a táborozók közösen el is fogyasztottak.
Péntekre vizes napot terveztek a táborozóknak. Reggel ismét tornával indult a nap. 9 órakor megérkezett a traktor, ami kivitte a gyerekeket a Hermina tanyára. Köszönjük Lovai Misi bácsinak, hogy segített a traktorozás lebonyolításában. A délelőtt sorversenyekkel telt, volt űrséta, űrszemétszedés, harisnyakugli, süketpostás és akadálypálya is. A versenyen minden csoport jól érezte magát. A nyertes csapat a NASA csapat lett. Ebédre visszasétáltak az étterembe, majd a Faluházba visszatérve mesét néztek a táborozó gyerekek. Közben a szervezők vízibomba gyártásba kezdtek, így a gyermekek hatalmas vízibomba csatát vívhattak. A csata után senki sem maradt szárazon. Míg megszáradtak akadályversenyeztek a parkban. A táborzáró 16:30 után vette kezdetét, amikor a szülők is megérkeztek. Közösen megnézték a táborvideót, majd a szervezők vendégül látták a szülőket is. Ez évben a vírushelyzet miatt sajnos a sátrazás elmaradt. Mindenki jól érezte magát, reméljük jövőre megint találkozunk!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support