Az országosan egyre emelkedő fertőzésszámok miatt, a Bordányi lakosok biztonsága érdekében az önkormányzati intézményekben kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, illetve az intézmények bejáratánál elhelyezett fertőtlenítő-állomásokon a kézfertőtlenítés. Minden intézmény rendelkezik gyors testhőmérő eszközökkel is, így arra is lehetőség van, hogy az intézménybe való belépés előtt kiszűrjék a lázas embereket. Fokozottan figyelni kell a közösségi távolságtartásra, amely a fertőzés lassítására, illetve megállítására irányul. Családtagjaikon kívül a többi embertársuktól mindig tartsák a legalább 1,5 méteres távolságot. 

Rendkívül fontos, hogy betegen ne hagyják el az otthonaikat, ne menjenek közösségbe! A gyermekeket se engedjék el iskolába, ne vigyék bölcsődébe, óvodába! A betegségről telefonon haladéktalanul értesítsék a gyermekorvosukat, háziorvosukat!

Az önkormányzat ismételten megkezdi a közterületek alkalmankénti fertőtlenítését. Elsősorban a buszmegállók, a játszóterek továbbá a nagyobb forgalmú közintézmények bejáratainál találkozhatnak a fertőtlenítő habbal, amely a kiszórást követően gyorsan, pár perc alatt megszárad, és a hab el is tűnik. A megszáradásig ne lépjenek be a területre.

A fertőzés lassítása, megállítása és természetesen közös biztonságunk érdekében ha nem szükséges, ne utazzanak el távolabbi helyekre, ne vegyenek részt nagy tömegeket megmozgató, vagy zsúfolt rendezvényeken.

Vigyázzunk egymásra!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support