A szükséges fertőtlenítéseket követően újranyitott az óvoda és bölcsőde Bordányban.

Mint arról korábban beszámoltunk, az őszi szünetet megelőzően, október 22-től a koronavírus megjelenése miatt bezárta kapuit az Apraja-falva Óvoda és Bölcsőde. A fenntartó önkormányzat az újranyitást a biztonságos működéshez kötötte, azaz, hogy megfelelő dolgozói létszám álljon rendelkezésre. 

A szünet ideje alatt teljes fertőtlenítésre került sor, a szükséges takarítási munkálatokon túl lemosó fertőtlenítéseket, ózonos csoportszoba fertőtlenítést is végeztek, továbbá az intézmény környékét, az udvari játékokat, eszközöket is fertőtlenítették. 

Az óvoda munkatársai arra kérték a szülőket, hogy amennyiben van lehetőségük, még maradjanak otthon továbbra is a gyerekek, hiszen az óvónők, dajkák közül még vannak akik karanténban vannak, és majd csak pár nap múlva tudnak munkába állni. Ismételten felhívták a figyelmet arra, hogy a gyerekek betegen ne menjenek óvodába, a bejáratoknál mind a szülők, mind a gyermekek testhőmérsékletét rendszeresen mérik. 

Hétfőn összesen így hetven gyermekkel indulhatott újra az intézmény, a gyógyult  kollégák folyamatosan kapcsolódnak majd be a mindennapi munkába.

Bordányban minden intézményben és a piacokon is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, valamint az intézmények bejáratánál elhelyezett fertőtlenítő-állomásokon a kézfertőtlenítés! Az intézmények termeiben a bejáratoknál kihelyezett táblán jelzik a maximálisan bent tartózkodhatók számát. A vírus továbbterjedése esetén az intézményekben a tavaszi időszakhoz hasonló korlátozások léphetnek életbe, amelyekről a bejáratoknál tájékoztatják a lakosságot.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support