Az ősz csupa színes, tartalmas, eseménnyel teli időszakot hozott óvodánk életébe. Így volt ez november második hetében is, amikor a csoportok felelevenítették a Márton napi hagyományokat és szokásokat. Megismerték a püspökké, majd szentté avatott Márton történetét. A jó hangulatot libás dalokkal, mondókákkal és versekkel tetőzték. Báboztak is az óvó nénik, a Libák és a róka című mesét láthatták a gyerekek. Hajtogatott, festett libák mellett lámpásokat is készítettek, ami a jó cselekedeteket jelképező fényt kívánja eljuttatni mindenkihez. Morzsoltak kukoricát, amit különféle játékok során használtak fel. A gyerekek élvezettel és aktívan vettek részt a vidám tevékenységekben. A november 11-i „libalakomát” libazsíros kenyér koronázta meg, hiszen „Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik.” A társas kapcsolatok ápolásában az összevont csoportok lehetőséget biztosítottak az együttes élmény közös átélésére. A Boldogságóra Program kapcsán „Együtt minden jobb” jelszóval zajlottak az események.
November 16-tól, hétfőtől összevont csoportokban működünk. A régi szárny 3 csoportszobájában helyeztük el a kb. 60 gyermeket. Az óvintézkedéseknek megfelelően ettől a naptól Szülők már nem léphetnek be az intézménybe. A gyerekeket az öltözőkbe kísérjük és átadjuk az óvónéniknek. Az intézmény, a játékok fertőtlenítése folyamatosan zajlik. Köszönjük minden Szülő megértését, segítségét, támogatását ebben a nehéz helyzetben!
Szintén köszönjük a Szülők együttműködését a Bordányi Faluház és Könyvtár által hirdetett rajzpályázat megvalósításában. „Állatkák a rajzfilmekben” című pályázatra nagyon sok szép rajz készült. Az eredményhirdetés online formában történt. Az óvodások között a középső csoportosok közül 1. helyezett Szabó Bejke Etelka, 2. helyezett Katona Kitti, míg a 3. helyezett Sipos Anna lett. A nagycsoportosok között 1. helyezett Gyuris Maja, 2. helyezett Lajkó Léna, míg 3. helyezett Szabó Dóra lett. Büszkék vagyunk rájuk, és minden gyereknek gratulálunk, aki rajzolt a versenyre!
Horváthné Kálmán Zita / Intézményvezető-helyettes

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support