Február 26-án nagy nap volt az óvodában! Reggel a Vuk csoport meghívta az óvoda minden csoportját egy közös udvari Télboszi kergetésre.
Ezután kezdetét vette a várva várt farsangi mulatozás. A csoportokban a hercegnők, kalózok, bohócok, meseszereplők és társaik együtt táncoltak, nevettek a vidám délelőtti mulatságon. Voltak ügyességi versenyek, vicces feladatok, eszem-iszom, vigadalom. Az udvaron a szép időnek köszönhetően tovább folytatódott a zenés parádé. Az érkező Tavasztündér segítségével a gyerekek és felnőttek nehezen ugyan, de hangos énekléssel elküldték a Télboszorkányt „hidegebb éghajlatra”. A hagyományokhoz híven az elmaradhatatlan farsangi fánk is mind elfogyott. A tartalmas délelőtt eseményei az ebéd utáni álmokban folytatódtak tovább, hiszen még a legerősebb karatemester és szuper-hős is nagyon elfáradt.
A tél elűzése után meg is kezdtük a tavaszi udvari munkálatokat. A Beporzók napja (március 10.) előtt készített a Vuk csoport egy méhecske-hotelt, hogy a szorgos kis méhek munkáját segítsék. Ezt a kis „lakást” a gyerekektől távol, egy utcai napos ablakba helyezték el. Időközben a Tesz-Vesz Tavasz ’21 pályázaton nyertünk 6 db tölgyfa-csemetét. Ezekről átmenetileg Lajkó Csaba Lászlóné Gabi néni gondoskodik, hogy erősödjenek még egy kicsit a fák. További elhelyezésükről még nem döntöttünk. Esővízgyűjtő hordót is vásárolt az intézmény, hiszen a tavaszi virágültetéshez jól jön majd egy kis esővíz, bízva abban, hogy megtelik. A csoportok a szép tavaszi napsütést kihasználva gyakran elsétálnak a kupak-gyűjtő állomáshoz is, hogy vigyenek egy-egy csomag kupakot. Nagy örömmel dobálják be a tárolóba a gyerekek, hisz tudják, hogy ezzel jót tesznek, másokon segíthetnek.

Horváthné Kálmán Zita

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support