Szemfülesebb olvasóink már biztosan észrevették a Benke Gedeon utca és a Petőfi utca kereszteződésében azt az új utcanévtáblákat tartalmazó oszlopot, amelyet teszt jelleggel helyeztek el az aránylag forgalmas csomópontban. Ez a prototípusa a településen kihelyezendő összes táblának. 

A régi táblák több, mint 20 évesek. Sok helyen kopottak, elszíneződtek. Sajnos az évek alatt rengeteg rongálás is történt, a legtöbb javítása már nem lenne esztétikus.

Az új táblák minden útkereszteződésbe elhelyezésre kerülnek, pontosan mutatva az utcákat, illetve a házszám tartományt. Lehetőség van az oszlopokra a fontosabb intézményeket jelző táblák elhelyezésére, sőt a tervek szerint a vállalkozók is kérhetik, hogy jelöljék őket egy-egy külön útirányjelző táblán. Összesen 35 kereszteződésbe kerül új tábla, ebből 7 tábla a nagyobb kereszteződésekbe kerül, jellemzően a főútra. Az intézményeket, a település látnivalóit és mindazon helyi vállalkozókat, cégeket akik kérik, külön táblákon tüntetik majd fel. A tervek szerint a táblák oszlopaira elhelyezésre kerülnek a településen elérhető wi-fi pontok helyei is.

A munkálatokra az elkövetkezendő hetekben kerül sor. Reméljük minél hamarabb ezek a táblák fogadják majd az idelátogatókat.  A belterületi táblacserét a külterületi utcatáblák cseréje követi majd, még az idei évben tervben van a Bordányi kiskertek táblásítása is.

Jó hír, hogy az újrahasznosítás jegyében a régi táblák egy része is felhasználásra kerül. A régi tartó oszlopokat ugyanis felújítják és azokból forgalomterelőket készítenek: többek között a Szt. István tér oldalában találkozhatunk majd ismét velük.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support