Az elmúlt hetek során intézményünk ügyeleti rendszerében kb. 20 óvodás és 7 bölcsődés gyereket látott el. Ebben a nehéz helyzetben sem maradtunk feladat nélkül. Először is a bent lévő gyermekek ellátásáról gondoskodtunk, hogy nekik minél zökkenőmentesebb legyen ez az időszak és törekedtünk arra, hogy minél változatosabban töltsék az óvodai időt. A víz világnapja alkalmából azon a héten kimondottan vizes játékokat, vízhez kapcsolódó meséket, verseket hallhattak, kísérleteket próbálhattak ki a bent lévő gyerekek. Azonban nem csak az óvodában lévők, hanem az otthon maradt kispajtások is láthatták és a szülők segítségével elkészíthették az óvó nénik által online küldött feladatokat. Ehhez a témához kapcsolódóan intézményünk csatlakozott az OGYÉI által kezdeményezett Happy-hét nevű pályázathoz, mely akciót a vízivás népszerűsítéseként indítottak. Az óvoda minden csoportja készített egy kék pólós közös képet, amit online küldtek a szülők a gyerekekről, így az óvó nénik összeállították a tablókat. Az „Álmaim vizespohara” rajzversenyre is készültek szebbnél szebb ötletek, amiket nagy örömmel küldtünk be a pályázatra, bízva abban, hogy sikerrel járunk. Ezúton is köszönjük a Szülők együttműködését, segítségét, hogy ez a projekt létrejöhetett és hogy esélyt kapjunk a nyeremények egyikére.
A jó időnek köszönhetően az óvoda dolgozói ez idő alatt az előkertet is kicsinosították. Ültettünk bokrokat, virágokat, végül mulccsal beterítettük, mindezt egy szép madáritatóval, valamint húsvét alkalmából nyuszis dekorációval tettük még hangulatosabbá. Az ünnepi készülődést az óvó nénik és kisgyermeknevelők által összeállított kreatív meglepetés csomaggal szerettünk volna még emlékezetesebbé tenni, amit az otthon lévő gyerekek is elvihettek az óvoda főbejárata elől.
A gyerekek bevonásával a már kihelyezett méhecske-hotel elé egy méhlegelőt is kialakítottunk. Hatféle virágmagot szórtunk el, ami folyamatosan nyílik a nyár folyamán. A gyerekek nagyon élvezték a magszórást, a szép időben közben énekeltünk és beszélgettünk arról, hogy mik azok a nélkülözhetetlen dolgok, amik a növények fejlődéséhez szükségesek. Az ablakból pedig figyelhetjük majd, hogy van-e már lakója a hotelnek.
Közben az intézményben a takarítás is folyamatos volt. Padlást rendeztünk, minden csoportszobát, öltözőt, mosdót fertőtlenítettek és előkészítettek a dajka nénik a gyerekek fogadására. Egy korábbi Önkormányzati pályázatnak köszönhetően pedig új nagymozgásos eszközöket, bábparavánt, különféle készség- és képesség fejlesztő eszközöket, hangszereket, társasjátékokat, Lego-t kapott óvodánk közel 800.000 Ft értékben. Mindezt köszönjük a fenntartónak és bízunk benne, hogy hamarosan minél több gyerek kipróbálhatja majd az új játékokat.

Horváthné Kálmán Zita

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support