Településünk vezetősége évek óta nagy hangsúlyt fektet a nagyközség virágfelületeinek növelésére, a környezet gondozottságának, ápoltságának harmonikusságának, településképbe illő, természeti adottságokhoz alkalmazkodó kialakítására.
Így folyamatosan zajlanak a tavaszi virágosítási munkálatok. Az önkormányzatunk általában árvácskákat ültet, de más virágok is segítenek településünk szebbé tételében.
Ennek köszönhetően a következő hetekben több, mint háromszáz levendulát telepítenek a településüzemeltetés munkatársai a Kossuth utcán. Már tart az az előkészítő munka, amely során a teljes belterületi szakaszon, a gömbkőris fák tövéhez rézsűköveket helyeznek ki, ezekbe kerülnek majd az új növények. A gyomosodás csökkentése érdekében a virágtartók alá geotextil kerül, ezt követően virágfölddel kevert homokkal töltik fel a kő tárolókat, amelybe egyenként két-két darab konténeres levendula tő kerül. A kora tavasztól késő őszig virágzó növény így szinte egész évben díszíteni fogja főutcánkat. Így az idelátogatóknak vagy településünkön átutazóknak is pozitív benyomást kelthetünk, ráadásul jellegzetes illatával még hangulatosabbá teszi a településen élő családok mindennapjait.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support