Május 14-én Kuzma Levente, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának orgona főtárgy tanára és két tehetséges növendéke, Csököly Bence és Kelemen Krisztián látogatott el templomunkba, hogy megismerkedjenek megújult hangszerünkkel, annak történetével és a jövőbeli terveinkkel. A hallgatók örömmel játszották el kedvenc darabjaikat a megújult játszóasztalon, s elismerően nyilatkoztak Csibi Balázs orgonaépítő munkájáról.
Kuzma Levente, orgonaművész az orgona-projektünk tervezési szakaszától kezdve figyelemmel kíséri és tapasztalataival, meglátásaival segíti az álom megvalósulását. A szak-mai átvételnél pedig elégedetten nyugtázta az elkészült munkát, s ígérte, hogy a II. ütem során továbbra is számíthatunk szakértelmére, segítségére.
Ezen kívül felajánlotta, hogy két trombitással együtt június 5-én, szombaton este orgonakoncertet ad templomunkban. E zenei esemény nagyszerű alkalom a megújult orgona különféle hangszíneinek bemutatására és az elvégzett munkáért való hálaadásra. Az esemény emellett jótékonysági célt is szolgál: a koncert során felajánlott adományokat az orgonabővítés II. ütemére, a maradék 14 síp-sor beépítésére szeretnénk fordítani.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support